Dudova šuma nakon 45 dana radova

U parku Dudova šuma su nastavljeni radovi na njegovom uređenju. I dalje se najviše radi na trim stazi koja je celom dužinom asfaltirana i koja čeka postavljanje završnog sloja tartana. Blatnjavi i prašnjavi otisci nogu na tek postavljenom asfaltu, ali i veliki broj onih koji trče potvrđuju da se ona uveliko koristi.

 

Pored trim staze, akcenat je stavljen i na jezero koje se trenutno ukrašava kamenjem, ali i košarkaški teren zbog kojeg je određeni broj stabala posečen i koji je dobio asfaltni sloj. Takođe, konstantno se radi na uređenju zelenila samog parka.

Trim staza

Pored Hale sportova, asfaltirana je površina za potrebe košarkaškog terena.

Park je ogradama ograđen kod Hale sportova, Građevinskog fakulteta pa i ogradom groblja.

 

Park je javna površina koja treba da bude otvorena sa svih strana i da se elementi oko njega i u njemu impelementiraju tako da postanu deo parka. Ogradama se postiže sasvim suprotan efekat.

Ako je zbog terena izvađen određen broj stabala, druga su posađena planski između staza na mestima gde su pre nekoliko godina posečena stara.

Svakako najzanimljiviji su radovi na jezeru koje će po svemu sudeći predstavljati najveće osveženje u parku. Trenutno se u okviru njega implementira dekorativno kamenje.KOMENTARI

 1. Mr.Tess kaže:

  Trenutno jedinu kritiku koju imam na ovaj ceo projekat jeste sirina staze za trcanje, po meni, duplo sire da je od trenutne 🙂

 2. Limun kaže:

  E isto ovako da se odradi na Palićkim sportskim terenima,znam da ne može sve odjednom ali bilo bi dobro u bliskoj budućnosti…

 3. blat kaže:

  Još malo, pa će cela šuma biti asfalirana… Ako se nekom trči na betonu, to može bilo gde. Trim staza treba da je zemljana. Al ajd, super ste, hvala

 4. Beli kaže:

  Imaš pravo blat da se bolje trči na zemlji ili travi . Beton nabija i trpe zglobovi i kukovi ali nije baš sve betonirano. Ako obnove postojeću trim stazu bez betona onda je sve ok. Inače budimo zahvalni da je neko uzeo da napravi reda u Dudovoj šumi , jer tamo dugo-dugo gazda nije mogao da se prepozna ! Bitan je i estetski utisak . Stabala još ima iako je naša lepotica proćelava  🙂

 5. sportista kaže:

  Veliki pozdrav za ideju da se nešto uradi od Dudove šume.

  Žao mi je što se odustalo od proširenja prema severu, ali možda toga bude u budućnost.

  Jedinu zamerku imam na trim stazu. Uska je i sada je postala mamac za bicikliste i šetače, a po novom i roleraše. Gotovo je nemoguće trčati po njoj od gužve. Slažem se da treba postojati staza za sve nas, ali ako pravite trim stazu onda smatram da prednost imaju oni koji trče.

  Svaki dan imam neku raspravu ili prepucavanje, a samo pokušavam da trčim po njoj…. 

 6. Marko kaže:

  @blat, sportista
  Pa, nece ostati betonska staza. Otkud vam to? 

 7. JimmyQ kaže:

  Ne verujem da će biti betonska…koliko ja znam tartan koji spominju je gumirani deblji sloj koji se lepi na beton da se dobije efekat mekane travnate površine. Staza jeste preuska, bez daljnjeg….A ograde, ograde…pa nisu one tu da obezbede park nego objekte koji su uz park i u kojima ekipa koja „trenira“ na biciklama i sl. noću nije dobrodošla 😆 Pa ne žvimo u Švajcarskoj sunce mu poljubim…Ovde ni struja u ogradama ne pomaže…

 8. Pita Gora kaže:

  U ime svih komaraca koji će se kotiti u „jezercetu“ i svih žaba kreketuša čiji će umilni glas zabavljati rekreativne galopere i kasače na trim (beton, tartan) stazi, ZAHVALJUJEM se što u Dudovoj šumi nije zasađeno  nijedno drvo nego je napravljeno jezerce    :mrgreen:

 9. Double P kaže:

  Pita Gora

  Pa na slikama se vide nove sadnice. A o komarcima nemoj da brines, zabe ce ih pojesti… manje-vise. E sad zabe brekecu, jer su zabe. Ja moram svakog leta iz svog mini jezerceta u dvoristu da „odstranjujem“ zabe jer komsiluk ne moze da spava od njih 🙄

 10. ilse koch kaže:

  E A MOGLI SU I NEKU CESMU ZA VODU IZ KOJE SE MOZE PITI VODA I KOJU KLUPU A O WC DA NI NEPRICAM TO NE TREBA!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 11. dr kaže:

  Dali vam je sad jasno zasto Pastor gubi glasace!

 12. djomla kaže:

  Na sve pokrenute teme smo dobili informacije.

  Kao što sam naveo u tekstu, staze neće biti betonske već se preko betona stavlja taran. Danas je Nemanja Simović bio u Dudovoj šumi gde je počelo postavljanje tartan podloge na novoizgrađenoj trim stazi, pa je za naš portal dodao da je pre toga staza u celosti asfaltirana i da su postavljeni ivičnjaci jer su iskustva iz drugih gradova pokazala da je postavljanje ivičnjaka neophodno jer u suprotnom dolazi do rasipanja i krunjenja tartan podloge. Ukupna dužina staze je nesto preko 900 metara a tartan podloga će se postavljati tempom od oko 200 metara dnevno što znači da će uz završno uređenje staze za 6 do 7 dana ceo posao biti obavljen.

  Da ne bi došlo do zabune, tartan podloga je crne boje i ona se tek pri kraju radova farba u prepoznatljivu boju. Širina staze je 1,6 metara što je sasvim dovoljno za nesmetano mimoilaženje rekreativaca. I košarkaški teren će takođe dobiti tartan podlogu u narednom periodu. Takođe se sklanjaju sve postojece stare sprave za vezbanje i postavlja se 14 novih na istoj lokaciji.

  E sad, što se tiče sportskih terena na Paliću, Simović je rekao da je po Master planom na toj lokaciji planirana izgradnja hotela pa se zato ti tereni nisu uređivali već se gradska vlast bazirala na dvorištima škola i druge lokacije.

  @ilse koch

  u jednom od razgovora sa direktora Direkcije Josipom Kovačom Strikom, rečeno je da će se park dobiti wc, i da je to obavezno.

 13. suboticki hejter NOT kaže:

  Zahvaljujem, Djomla na prethodnom postu.
  Kao i svaki put, neinformisanost ili ne znanje tera ljude da sve posmatraju kroz pretpostavke. I nismo mi tu ništa drugačiji od drugih.
  Drugačiji smo po pitanju da samo pretpostavljamo sa negativne strane.
  Samo pljujemo i kritikujemo… Velika većina od toga ispadne neutemeljenja…
     

 14. thea vilfan kaže:

  svojevremeno je saša – još aktuelni *glavni otac* rekao kao odgovor mom pitanju u komentarima da će biti i prostor za naše ljubimce.. kuce, mace i idr. bez povodca. za igru. ovo drugo ako su naravno dresirani, pa me jako interesira šta ima od toga.

  ponovo još spominjem predlog za izgradnju tzv pseći wc.. po uzoru na evropu. to su mali markirani prostori sa pjeskom obično pored korpi za otpatke gdje vlasnici dovedu svog ljubimca da urade što treba (naravno potom se to ili lično očisti ili od čistača grada.. pa plačamo „čistoću i zelenilo“ a i porez). da li moje kolege arhitekti to planiraju i serviraju grdu…???

  ps. saša to nije smješno u negativnom smislu (kako si rekao da sam te nasmijala… nadam se pozitivno…) a i što ne bi bili i u tome već evropa. treba biti i prvi. ne znam da u srbiji ima toga već??? pozdrav svima

 15. . kaže:

  Stvarno bi bilo pametno da stazu prosire sa strane ili kockicama ili betonom za rolere i setace jer se tom stazom uopste ne moze trcati od pomenutih!!!

  I bez sale ovo treba napomenuti projektantima ili vec kome jer ce biti to da ce rekreativci trcati po blatu kao i do sada a penzosi, biciklisti, rolerasi po tartanu!

 16. malogradjanin iz prirude kaže:

  gledajuci tu slike sa lica mesta mene ovo sve vise podseca na one uredjene volijere za zivotinje u palickom z00 vrtu! sa tim kicerica zbunjicsima i vestacskim jezerom  nema tu vise ni K od prave prirode pa tacno da stave tri sloja tartana preko tog asfalta. nema veze, pre dudove shume ovde je bila mocvara, jos ranije panonsko more pa ako ce sad biti vestacko jezero ili mozda cak kakav kosmodromu buducnosti.

 17. jaaa kaže:

  hocemo li ikad biti zadovoljniiiiiiii….kad nema cutimo i nikom nista,a kad neko nesto pokusa da napravi,nadjemo 100000 mana….u svakom slucaju ce biti lepse nego pre….
   

 18. mogolist kaže:

  axaxa Simovic obisao, i moja tetka je obisla ali zna se da sve ovo je uradio Striko! a ne neko ko nezna ni kako se asfaltira tartan 😉

 19. darko kaže:

  Bice jako lepo svaka cast gradu.

 20. mst kaže:

  Lepo je što se uređuje staza za trčanje, a sta će „penzosi“, šetači i roleraši ( u Subotici gotovo da ne pstoji mesto gde pošteno mogu da se voze roleri)

OSTAVITE KOMENTAR