Duplo više kola na Horgošu

Ovog vikenda saobraćaj na Graničnom prelazu Horgoš bio je pojačan u odnosu na prethodni period, a još veće gužve se očekuju od sredine ovog meseca. Vozila su se u proseku zadržavala oko sat vremena na ulazu u Srbiju, dok na izlazu iz zemlje nije bilo zadržavanja dužih od pola sata. Na ostalim graničnim prelazima sa Mađarskom ovog vikenda nije bilo dužih zadržavanja.

Preko Graničnog prelaza Horgoš ovog vikenda prošlo je duplo više vozila nego što prođe ostalim vikendima, van turističke sezone. Počinje sezona godišnjih odmora, najveći broj putnika je turske nacionalnosti, a slede naši državljani na privremenom radu u Austriji.

horgos-carinski-granicni-prelaz-granica-jpg_660x330

„U toku vikenda imali smo pojačan intenzitet saobraćaja. Udarno nam je bilo petak noć, subota noć. Za sada nema zadržavanja i saobraćaj se odvija u pet saobraćajnih traka“, kaže za RTV Agneš Pastor, pomoćnica komandira stanice Granične policije Horgoš.

I Granična policija i Uprava carina preduzimaju sve mere kako bi vreme zadržavanja na prelazu bilo što kraće. Carinici svim vozačima dele vodiče sa carinskim pravilima u putničkom saobraćaju.

„Mi naš posao radimo brzo, obavljamo to najbrže što možemo, imamo dovoljno ljudi i sve, mi smo obučeni za to, tako da što se nas tiče tu baš i čekanja puno nema“, dodaje u izjavi za RTV Milan Martinović, vođa smene Uprave carina na prelazu Horgoš.

Putnici u proseku su se zadržavali oko sat vremena ovog vikenda čekajući na ulazak u Srbiju. Na to vreme treba dodati i period čekanja na graničnom prelazu Reske, odnosno na izlazu iz Mađarske. Slična situacija očekuje se i narednog vikenda, a pravi špic sezone od druge polovine jula.

 

RTVKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR