Duž granice i drvena ograda

Mađarska vojska počela je da gradi i dodatnu, drvenu barijeru visoku četiri metra, na granici sa Srbijom, preneo je večeras RTS.

migranti 3
Mađarska vlada najavljuje formiranje nekoliko tranzitnih zona, a jedna od njih je u mestu Reske, blizu srpske granice, navodi RTS.
Mađarska je članica EU i bezvizne zone šengena, koja je ove godine presrela više od 140.000 izbeglica koje su, iz Srbije, ušle u njenu teritoriju.

U međuvremenu, mađarska policija uhapsila je i petu osobu koja se povezuje sa pronalaskom više od 70 mrtvih izbeglica u napuštenom kamionu-cisterni pre četiri dana na autoputu u Austriji.

Sukob migranata u Kanjiži, povređen Sirijac

Ispred privremenog prihvatnog centra u Kanjiži potukla su se dva migranta iz Sirije oko mesta u autubusu koji je trebalo da ih preveze do Horgoša i tom prilikom jedan od njih je povređen, javio je RTS.
Incident se dogodio sinoć oko 22 sata, a jedan od Sirijaca je potegao nož i lakše povredio rame sunarodnika.

Policija je odmah reagovala i smirila situaciju, a povređenom sirijskom državljaninu ukazana je pomoć u subotičkoj bolnici, odakle je pušten oko jedan sat posle ponoći i vraćen u Kanjižu.

Povređeni Sirijac nije hteo da podnese prijavu policiji protiv sunarodnika, a pretpostavlja se da su migranti već danas napustili prihvatni centar u Kanjiži i prešli u Mađarsku.

Ovaj događaj je za RTS potvrdio predsednik Skupštine opštine Kanjiža Robert Lacko.KOMENTARI

  1. ae kaže:

    nedostaju minska polja i struja u zicama.

OSTAVITE KOMENTAR