Dve osobe sa teritorije Severnobačkog okruga preminule od gripa prošle nedelje

Dve osobe sa teritorije Severnobačkog okruga preminule su od virusa gripa tokom prošle nedelje, pokazuju podaci Zavoda za javno zdravlje Subotica. Iako je uočen trend opadanja broja obolelih od gripa, lekari savetuju oprez jer ovaj virus može biti aktivan do početka aprila.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje Subotica dobijenim juče od Insituta za javno zdravlje Srbije “ Dr Milan Jovanović Batut” dve osobe sa teritorije Severnobačkog okruga preminule su od virusa gripa tokom prošle nedelje. Jedna osoba je sa teritorije Subotice i lečena je u subotičkoj Opštoj bolnici, dok je drugi preminuli iz Bačke Topole, lečen u Kliničkom centru Vojvodine.

Po rečima epidemiologa, u našem gradu je uočeno lagano opadanje broja obolelih od virusa gripa. Naime, neka vrsta maksimuma broja obolelih uočena je tokom prve nedelje februara kada se lekarima u Domu zdravlja javilo 570 obolelih osoba, dok je taj broj prošle nedelje opao na 470. Najveći broj obolelih od virusa gripa zabeležen je kod dece predškolskog i školskog uzrasta.

Uprkos tome što se smanjuje broj osoba obolelih od gripa, lekari savetuju oprez jer virus gripa može biti aktivan do početka aprila. Stručnjaci savetuju da vodimo računa o higijeni ruku, da izbegavamo kontakt sa obolelima te da što češće provetravamo prostorije u kojima boravimo i na taj način smanjimo mogućnost za širenje virusa gripa.

 

RTV Yu ecoKOMENTARI

  1. Istina... kaže:

    Eto razloga za totalnu vakcinaciju goya.

  2. bac Vranje kaže:

    Da su onih 600000 evra koliko je kostalo ceremonija oko Sabanovog prebacivanja u Srbiju , donirali za zdravstvo do svega ovog ne bi doslo!!!

  3. Lenin kaže:

    Dve osobe zvanično!Aha!Sada taje i stvarnu cifru.A vakcine qrca vrede.Samo farmaceutska mafija ima koristi.Ne bi me čudilo da ljude vakcinišu sa plasebom.Da bi dalje prodavali svoje čudesne lekove protiv prehlade i gripe.Razne kesice sa praškom koje se rastvore u vodi,a nikakva dejstva nemaju.A apoteke najviše zarade od tih „lekova“,jer u stvari se plaća ambalaža,od leka nikakve vajde.A hvale ga osobe koji imaju jak imuniološki sistem i svakako bi se izlečili sami bez tih čuda.Samo što ne znaju.

OSTAVITE KOMENTAR