Dve šlep-službe za autoput od Subotice do Preševa

Ko će na Koridoru 10 moći da radi kao šlep-služba odlučiće se – tenderom. Javno preduzeće „Putevi Srbije“ raspisaće javni poziv do kraja godine za posao šlepanja na auto-putu od Subotice do Preševa, saznaju „Novosti“. Ovo je delimično i odluka Ministarstva građevine, koje na taj način pokušava da reši sukob između Auto-moto saveza i privatnih šlep-službi oko toga ko ima pravo da odvozi i popravlja vozila sa auto-puta. Jer, ovaj „nesporazum“ je pre dve nedelje eskalirao čak i tučom između vlasnika šlep-servisa i radnika Auto-moto saveza.

PETLJA ISTOK AUTOPUT

Prema rečima Zorana Drobnjaka, direktora javnog preduzeća „Putevi Srbije“, nijedna firma zasad nema ekskluzivno pravo da sklanja pokvarena vozila sa Koridora 10.

– AMSS ne može da ima monopol na šlepovanje na auto-putu jer se radi o najprohodnijem delu saobraćaja na kojem se najviše zarađuje od ovih usluga – smatra Drobnjak. – Poslednjih meseci je došlo do spora između AMSS i privatnih šlep-službi, a niko od njih neće da se odrekne zarade. Zato smo odlučili da raspišemo javni poziv, a ko bude dao najbolju ponudu – moći će da radi. Verovatno posao neće dobiti samo jedna firma ili udruženje, već dve. Uslov za raspisivanje tendera je izmena Zakona o šlep-službama, čije se usvajanje očekuje tokom septembra. Nakon toga, objavićemo poziv.

UNOSAN POSAO

Nadmetanje oko toga ko će raditi na auto-putu nije slučajno jer je to vrlo unosan posao, tvrdi direktor „Puteva Srbije“ Zoran Drobnjak.
– Svi biraju Srbiju za tranzit jer je put od zapadne i centralne Evrope do juga preko nas jednostavno najkraći – kaže Drobnjak.
– Tokom 2015. godine smo imali dva miliona vozila više nego u 2014, a za prvih sedam meseci ove godine već imamo porast saobraćaja za 2,1 milion u odnosu na prošlu godinu.

 

NovostiKOMENTARI

  1. Pajo kaže:

    Nerazumem sad ako mi stane auto na Auto putu necu moci da pozovem Marka da me doslepa do kuci ili do servisa koji meni odgovara? Pa za to onda trazim nadohnadu ili razliku u slepu i radu majstora !

  2. ADAC kaže:

    Nemacki ADAC koji je nesto kao pandan AMSS u Srbiji, ima oko 20 miliona clanova. On nema slep-sluzbu, ali ima servis za svoje clanove. ADAC se moze nazvati 24 sata dnevno i onda njihov dezurni dispecer salje slep sluzbu koja ima ugovor sa auto klubom na zeljenu adresu/poziciju odnosno naznaceni kilometar autoputa. Clanovi auto kluba imaju poupust na slep-sluzbu i cene su fiksne. Ukoliko nekome racun ili usluga izgledaju sumnjivi, moze da se obrati klubu, oni proveravaju racun i uslugu i ukoliko ima inepravilnosti moze se desiti vrlo lako da odredjena slep-sluzba leti iz vrlo lukrativnog ugovora. Inace svako moze nazvati svog komsija Peru da ga odslepuje, ili neku drugu sluzbu po svom izboru.

  3. ExSu kaže:

    Pajo na auto putu je zabranjeno šlepanje….

OSTAVITE KOMENTAR