Dveri: Kupite knjige đacima prvacima

Почела је школска година,  a у Суботици je 1320 ђака првака.  Двери предлажу локалној власти да део колача од богатог,  ребалансираног буџета  и добробити од толиких страних инвестиција којима се хвале, усмере на помоћ породицама  у виду куповине књига и прибора за све ђаке прваке града Суботице .

Имали су прилике сви грађани Суботице да се увере како се локална градска власт, на челу са градоначелником, хвали резултатима своје владавине за време обележавања Дана Града. Хвалили су се са свим инфраструктурним објектима од такозваног ,,ипсилон,, крака који је у више наврата изнова отваран, како је ком политичару одговарало да се рекламира, па до изградње Народног позоришта којеје у интензитету изградње равно „Скадру на Бојани“, због учесталог „обарања“  тендера од стране локалне градске власти. Тендер је двапута обаран,  све док посао није поверен „пожељном“  понуђачу.  Сва постигнућа којима се хвали власт,су заправо веома проблематични послови у погледу транспарентности и оправданости трошења новца грађана Суботице.

Градоначелник у свом обраћању ниједном речју није споменуо наше грађане, који у све већем броју користе народну кухињу и са тешком муком преживљавају из месеца у месец.

Градоначелник је истакао : ,,Међу нашим приоритетима биће и даље привлачење инвестиција и ширење Индустријске зоне,  очување постојећих и отварање нових радних места, улагање у комуналну и саобраћајну инфраструктуру.”

Двери Суботице се слажу да су инвестиције и нова радна места веома важан сегмент за бољи живот грађана, али при том је најважније да се заштите интереси запослених грађана, а не искључиво инвеститора.  Двери се залажу да приоритет Града буду породице и њихова елементарна егзистенција.

Куповином  уџбеника за ђаке прваке, градски челници би показали да брину о својим грађанима, да су им они важни не само када се скупљају потписи и сигурни гласови, већ и у реалном животу. Надамо се да ће барем у овом случају власти у Суботици сагледати стање у којем се налазе наше породице,  да ће се удостојити да пруже помоћ да почетак школске године не буде тако трауматичан за родитеље.

Двери Суботице су пре извесног времена предложиле усвајање Породичне декларације „ГрадСуботица – заштитник породице“, чиме се настоји да се брига о породици усвоји и као званичан документ, који би био водиља свакој власти па и овој.

Двери СуботицаKOMENTARI

  1. djordje kaže:

    Cist populizam….

  2. suboticanka kaže:

    Naravno uvek je naj bitnije trositi pare na ono sto netreba.Dan grada je samo zamazivanje ociju gradjana ,sve je to lepo ali dajte malo znacaja i za porodice koje tesko zive.Bolje da ste pomogli za kupovinu udzbenika koji su katastrofalno skupi za sve uzraste ili za neko boledno dete .Mislite malo na svoje gradjane.

  3. suboticanka kaže:

    Svi pomazu dzake prvake i u firmama a gde su ostala deca ,sta oni ne trebaju nista kupiti.Prvacima je sve najjeftinije.Sta da rade roditelji koji imaju dva starija deteta.Jedna plata ode za knjige a gde je jos ostalo…

OSTAVITE KOMENTAR