Festival solidarnosti na Paliću

Pozivamo Vas na Festival Solidarnosti u okviru Porodičnih dana na Paliću u nedelju 22.7.2018. od 17h do 20h gde će se, kroz različite radionice, kulturne, sportske i ekološke aktivnosti, predstaviti organizacije civilnog društva koje unapređuju kvalitet života i rešavaju probleme lokalnog stanovništva u opštini Subotica.

Crveni krst Subotica će se predstaviti uz pokazne vežbe prve pomoći, Gradsko udruženje “Autizam”, Subotica će praviti medaljone, kolačiće i organizovati male sportske radionice, dok će Centar lokalne demokratije – LDA Subotica organizovati ekološke radionice… Udruženje Olovka piše SRCEM će sa decom praviti promotivne vetrenjače, a Udruženje ZaJedno, čiji je cilj unapređenje položaja osoba sa invaliditetom, radionice na otvorenom sa svojim korisnicima.

Sve aktivnosti pomoćiće i ispratiti korisnici prihvatnog centra za migrante u Subotici.

Rad organizacija obuhvaćenih projektom „Podrška stanovništvu u zajednicama pogođenim izbegličkom krizom u Srbiji“ koji realizuje Fondacija Ana i Vlade Divac uz podršku Fondacija za otvoreno društvo (Open Society Foundations) stvara prostor za zajedničke aktivnosti migranata i lokalnog stanovništva. U realizaciju svih aktivnosti uključen je veliki broj ljudi, što predstavlja dodatnu vrednost za lokalnu zajednicu, posebno u oblasti kulture, obrazovanja, zdravlja, sporta, bezbednosti i ekologije.

 

Više informacija pogledajte ovde:

http://summer3p.subotica.com/festivalski-program/porodicni-dan/

 

 

 KOMENTARI

  1. Sofronije kaže:

    „Sve aktivnosti pomoćiće i ispratiti korisnici prihvatnog centra za migrante u Subotici.“

    Jel nas to probate navikavati na migrante gospodo ? Neće da može !

  2. smrt fasizmu kaže:

    Bravo za porodicu Divac i fondaciju. Humanosti i borba protiv fasizma se neprekidno vodi…

OSTAVITE KOMENTAR