Festival za decu u Subotici od 16. do 21. septembra

Od pratećih programa publika će videti balet „Pinokio“ Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, dramsko-plesni program na centralnom gradskom trgu koji pripremaju deca različitog uzrasta, promociju knjiga, izložbi plakata studenata Fakulteta primenjenih umetnosti, učestvovati u radionicama i večerima sa dobitnicima nagrade

Dvadeset peto izdanje jednog od najznačajnijih pozorišnih festivala za decu do 18 godina u svetu, održaće se od 16. do 21. septembra u Subotici.

Taj festival predstaviće u jubilarnom izdanju u takmičarskom programu 14 maštovitih i uzbudljivih predstave za decu iz 12 zemalja.

Na programu će biti predstave iz Poljske, Velike Britanije, Hrvatske, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Turske, Brazila, Crne Gore, Mađarske, Austrije i Srbije, ističe se u saopštenju.

Specijalan program u okviru obeležavanja jubileja Festivala biće posvećen kineskom pozorištu za decu.

Biće izvedene predstave Kineskog nacionalnog pozorišta za decu iz Pekinga i Pozorišne akademije iz Šangaja.

Od pratećih programa publika će videti balet „Pinokio“ Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, dramsko-plesni program na centralnom gradskom trgu koji pripremaju deca različitog uzrasta, promociju knjiga, izložbi plakata studenata Fakulteta primenjenih umetnosti, učestvovati u radionicama i večerima sa dobitnicima nagrade „Mali princ“.

U okviru Festivala odvijaju se i aktivnosti iz INTERREG IPA CBC projekta THEATRO i koje obuhvataju lutkarsku izložbu „Pet gradova-pet pozorišta“, lutkarski kamp za decu iz Subotice i Segedina, gostovanje pozorišta „Kever Bela“ iz Segedina u Subotici kao i reprizu dela takmičarskog programa Festivala u Segedinu.

Svi programi Međunarodnog festivala pozorišta za decu besplatni su za sve posetioce.

Međunarodni festival pozorišta za decu iz Subotice se održava pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za kulturu Vojvodine i Grada Subotice.

 

FoNet

 KOMENTARI

 1. Od jubileja ni traga kaže:

  Ovakav je, čak i bolji, festival bio pre 15 godina.Od jubileja ni traga!Sve ste unazadili!Napredno nema šta!

 2. Bagrenje kaže:

  Što niste, umesto ove, stavili sliku sa sadašnjim direktorom festivala?! Da vidimo, konačno, ko je zaslužan za to beščašće koje će se servirati deci! Da vidimo ko su svi ti koji se bez imalo zazora kite tuđim perjem! Divnu lekciju iz morala dajete najmlađima! …Ali, shvatiće i oni jednog dana razliku između stvaralaca i onih čija je jedina moć da prisvajaju nešto što je drugi stvorio…! Tada će, kao mnogi pre njih, spakovati kofere i napustiti zemlju u kojoj je postalo sasvim normalno da se „samo uđe, da se ruši tuđe“. I staće cela Srbija pod jednu šljivu.

 3. Colors kaže:

  Najzad izdanje bez onog narcisoidnog kolerika poznatog kao glavnog ulizicu svim rezimima i kriticaru istih kada padnu sa vlasti.

 4. Hipokrat kaže:

  @Colors Što se Vi, kao moralna veličina, ne predstavite imenom i prezimenom? Da možemo da odredimo koji ste Vi tip po Hipokratu i sa koje nam se visine obraćate.

 5. IvicaMarica kaže:

  @Colors
  Ma srce drago, pametna glavica, mnogo si mi ti pametan.
  Ajde kući čobane.

OSTAVITE KOMENTAR