Finiš u Prvomajskoj

Radovi na sportskom centru u Prvomajskoj se privode kraju. Teren za fudbal je kompletno završen, postavljena je veštačka trava, klupe za igrače i sudije, mreže iza golova, a osvežena je i sama ograda terena.

 

Na susednom košarkaškom terenu su postavljene nove table i obruči, osvežena je konstrukcija samog koša i trenutno se uređuje okolina. Radova još uvek u velikoj meri ima u samim svlačionicama i prostorijama pokraj terena koje su najviše zapostavljene prethodnih godina.KOMENTARI

  1. Kertvaros kaže:

    Lepo izgleda. Kada pomislim na onaj krater od avio-bombe zarastao u gust i visoki korov i siprazje koje je preko dana deci iz okolnih ulica sluzilo za igru a nocu se okupljale opskurne spodobe, akoholicari, prostituke i sve ono „Od zla oca i jos gore majke“ onda mi je drago da je od toga mesta ispalo nesto lepo i u svakom pogledu korisno.

    Bilo je to nekako u godini 1958/59 ako se ne varam, kada je ta rusevina pripala Osnovnoj skoli broj 6 (kasnije O. S.  I.G. Kovacic ) da bi se tamo izgradio fiskulturni teren za potrebe njenih ucenika. I krenulo se. Radna akcija, tu krampovi i lopate, tu pesma i zastave, sve prema scenariju tadasnjeg vremena. Raskrcen je korov i nasipana rupa, teren je poravnat, izgradjene svlacionice, mislim da su to one iste koje se i danas vide na novim fotografijama i naravno nasuta obligatorna crna sljaka iz Suboticke E-Centrale. Tu su se odrzavali casovi fiskulture (naravno samo po lepom vremenu) rukometni turniri izmedju svih gradskih skola. Pripreme za obavezne sletske vezbe povodom 25 Maja i tsl. Teren danas izgleda mnogo lepse i daleko luksuznije nego u vreme njegovo nastajanja.

    Vreme prolazi i mnogo toga odnosi sa sobom i unistava. Sada imamo lep primer da novo vreme moze i da ulepsava i poboljsava kako estetiku tako i kvalitet.

OSTAVITE KOMENTAR