FK Subotica: generacija 2005 u završnici Mini Maksi lige

Na završnici Mini Maxi lige koja je održana u Kikindi za generaciju dece rođenih 2005. godine,  FK Subotica je zauzela odlično drugo mesto i izborila plasman na završnicu MM Lige Srbije koja će se održati 09.04 2016 godine u Kruševcu. Dečacima želimo puno dobrog druženja i sportsko nadigravanje sa vršnjacima iz cele Srbije.

mini maksi liga

 

Generacija 2007

Na završnici Mini Maxi lige za Vojvodinu koja se odigravala u Vršcu našle su se najbolje ekipe iz cele Vojvodine za generaciju dece rođenih 2007 godine. Nastupile su ekipe:  Meridijana (Novi Sad), Vojvodina (S.Banovci), Vršac United (Vršac), OFK Odžaci (Odžaci), Akademija Bambi (Zrenjanin),  AFK Ada (Ada), Tika Taka (Subotica), Virtus (Dobanovci) i FK Subotica (Subotica).

Pošto je prolaz dalje na završnicu republičkog takmičenje omogućavalo samo prvo mesto u grupi, i pored pobede nad ekipom Vojvodine od 4-2, FK Subotica ipak nije uspela da se plasira dalje jer je naišla na odličnu ekipu Meridijane iz Novog Sada od koje je poražena rezultatom 2-0. Ovo je ipak izuzetan uspeh za mlade igrače FK Subotice kojim je možda nedostajalo samo malo iskustva koje stiču kroz igru na ovako jakim turnirima. Ne može se ne istaći evidentan napredak u kvalitetu igre  za koje su najviše zaslužni treneri Pršić i Francišković.

MML-011

Ovim turnirom, igrom i rezultatima je i potvrđeno da ova generacija dece ima sjajnu perspektivu i da se ravnopravno može takmičiti sa najboljim ekipama, Vojvodine, Srbije i regiona.

Za ekipu FK Subotice su nastupili: Rudić, Takač, Jukić, Kulojević, Samac, Marki, Vukmanov, Čović, Zarkov, Balać, Nikić, Gvozdenović, Đorđić i Petrović.KOMENTARI

  1. Sandor kaže:

    Samo da se dopuni sportska vest da su dečaci rođeni 2006. iz FK Tika Taka obezbedili nastup na završnici Mini Maxi lige za prvaka Srbije u Zrenjaninu 03.04.2016

OSTAVITE KOMENTAR