Franović i Milovanović na prvenstvu Srbije u Boru

Mladi džudisti grada Subotice na prvenstvu Srbije – Bor 2012.

 

Pojedinačno prvenstvo Srbije za starije pionire i pionirke održano je u Boru u SPC „MLADOST“ Bor, u subotu 02. juna 2012. godine u tehničkoj organizaciji Džudo kluba „Bor“ Bor. Pravo učešća na prvenstvu imala su deca rođena 1998 i 1999. godine.

Subotica je imala dva svoja takmičara na ovogodišnjem prvenstvu države. Luku Franovića i Nemanju Milovanovića. Obojica su branili medalje sa prošlogodišnjeg prvenstva.

 

Luka Franović osvajanjem bronzane medalje na Prvenstvu Srbije još jednom je potvrdio kvalitet. Uzdanica Subotičkog sporta na tatamiu sportskog centra „Bor“ na najbolji način je pokazao kako se bori za svoj voljeni grad Suboticu. Konkurencija u kategoriji do 42kg je bila izuzetno teška već u prvom kolu Luka se susreo sa prvakom države iz Pančeva i uz veliku želju da ostvari pobedu i dobar rezultat ipak izgubio. U sledeća dva kola su ga čekali takmičari iz centralne Srbije gde je Luka pokazao svoju domanicaju i obe borbe završio sa izuzuzetno efektnim pobedama.

 

Nemanja Milovanović i uprkos povredama iz predhodnog perioda i slabijeg treniranja kao peti na prvenstvu Vojvodine izašao je da se takmiči i na prvenstvu Srbije ali u izuzetno jakoj i oštroj konkurenciji teškaša nije uspeo da se popne na pobedničko postolje. Poraz u prvim borbama nije vodio Nemanju u dalji repasaž pa je ovoga puta ostao bez medalje, ali od njega tek očekujemo da se vrati u formu i nastavi sa dobrim i još boljim rezultatima.

 

Naredno takmičenje pred letnju pauzu za mlade džudiste Subotice je međunarodni turnir u Rumuniji koji se održava krajem ovog meseca.

Luka Franovic, Branko Duvnjak, Nemanja Milovanovic s leva: Luka Franović, Branko Duvnjak, Nemanja Milovanović

 

Luka Franovic Judo Subotica pobedničko postolje, Luka Franović – bronza (Bor 2012)KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR