Gabor Sagmajster sam na Dakar reliju

Subotičanin Gabor Sagmajster biće i naredne godine jedini predstavnik naše zemlje na Dakar reliju. On će na najpoznatijoj svetskoj trci nastupiti dvanaesti put, ali ovoga puta potpuno sam, bez mehaničara.

Na predstojećem Dakar reliju, koji je na programu od 6. do 17.januara 2019.godine, nastupiće 150 motociklista, među njima i Subotičanin.

Ovaj nastup biće za njega poseban izazov, jer će na najpoznatijoj svetskoj trci nastupiti potpuno sam, bez mehaničara.

„Sve ću totalno sam da radim. To će biti potpuno drugačije nego predhodnih godina. Biće vrlo interesantno za mene jer nikada nisam ovako radio. Imaću i kolege koje će biti u istoj kategoriji, bivše klupske kolege, Simon Marčič iz Slovenije i rumun Emanuel Đeneš, ali će oni biti zauzeti sami sa sobom, tako da će jako malo vremena imati za mene i ja za njih, da bi mogli da pomognemo“, objašnjava iskusni takmičar.

Predstojeći Dakar reli vozi se isključivo u Peruu. To, kako ističe Sagmajster, znači da će se voziti isključivo na pesku, konkretno na dinama i na velikim nadmorskim visinama. To znači da će pored motora morati da šteluje i svoj organizam

„Moraš konstantno da se šteluješ, tako da imaš dovoljno tečnosti u organizmu i dovoljno hrane. Ne smeš da se prejedeš, jer onda dolazi do nezgodnih situacija. U dinama se vozi gore-dole i sve ti se vrti u stomaku i organizmu. Moraš tačno da se našteluješ da bi se osećao dobro na motoru“, ističe Sagmajster.

Gabor će sedmi put zaredom na Dakar reliju nastupiti sa svojim legendarnim KTM motorom. Motor je starije konstrukcije, ali ga naš takmičar, iskusni lisac poznaje kao svoj dlan. Možda je upravo to iskustvo i vrhunsko poznavanje motora dobitna kombinacija za predstojeću trku.

 

RTVKOMENTARI

 1. Sojic kaže:

  Ko je sponzor???

 2. Petar Gabrić kaže:

  Bravo Gabi ! Želim ti uspeh i što bolji plasman !

 3. gligorije kaže:

  uporan je Gabor a drzava jos upornija, sem fudbala, jebe joj se za ostale sportove vise manje.

 4. draza mihajlovic kaže:

  alle aus subotica halten dir die daumen, komm gesund wieder.

OSTAVITE KOMENTAR