Gabrićeva „Juga” ide na doboš

Blaško Gabrić bio je žirant kolegi za kredit od 50.000 evra, a kao garanciju dao je svoj plac na kome je mini-Jugoslavija.

 

Ni mini-Jugoslavija nije bila bolje sreće od „originala”, jer je Findomestik banka za 30. jul oglasila prodaju placa na kome se nalazi „mini-Juga” zbog neizmirenog duga za kredit. Vlasnik mini Jugoslavije Blaško Gabrić kaže za „Politiku” da je bio žirant kolegi štamparu Marku Petroviću za kredit od 50.000 evra.

Za taj kredit dao sam garanciju u vidu 450 kvadratnih metara svog placa na kome se nalazi mini-Jugoslavija. Petrović nema novca, i nije otplatio izgleda nijednu ratu kredita, ali mene banka o tome nije obavestila već je oglasila prodaju čitavog placa mini-Juge od 1.250 kvadratnih metara. Pokušao sam nakon toga da se nagodim sa bankom, da izdam deo placa i da od zakupnine otplaćujem kredit, ali ništa nije prihvaćeno. Osporavam ovu licitaciju jer smatram da nemaju pravo da prodaju ceo plac čiji samo deo je dat za garanciju – kaže nam Gabrić.

 

Blaško Gabrić kaže da procenjuje da čitav plac, koji je uredio, pošumio,postavio bine, iskopao teren što bi trebalo da bude Jadransko more i podigao brdo koje je „slika“ Trigava, vredi 550 000 evra. Kaže da će nastaviti da se bori za ovu nekretninu, da ne odbija da postoji njegova obaveza kao žiranta, ali takođe da ne želi da ostane bez čitave mini Juge za koju procenjuje da vredi mnogo više nego što je iznos kredita.

 

POLITIKAKOMENTARI

 1. dr.tikvicki kaže:

  E MOJ GOSPODINE BLASKO TAKO STE ZA SVE UVEK IMALI LEPA RESENJA I LEPO ZNALI PRICATI NA TV, PA DA VAS VIDIMO SAD, GDE VAM JE RESENJE?

 2. Dexy kaže:

  PREVENTIVA!!! NEMOJTE BITI ZIRANT !!!

  ja mislim da to DRZAVA treba i da zabrani! mnogi ljudi ulaze u to dobronamerno a ni ne slute  sta ih ceka!!
  znam mnoge koji su lose prosli!!!  

 3. ivan kaže:

  pa nije on kriv sto je bio covek i pomogao drugom i sada ispasta ,eto pomozi nekom

 4. delija kaže:

  to je zato sto niste primili banku u stranku zelenih 🙂

 5. Korisnik kaže:

  Blaž, Blaž… baš te ne iđe.. Ali, iščupaćeš se ti, znadem ja. Mnogo puta si se ti „vadio“ i iz većih dugova..

 6. ilse koch kaže:

  e moj sokac nisi vise u  diznilendu i banka nije neki tvoj sokcic ehhehehehhehe kao nisi znao da ne placa pih ovo me samo asocira na jednu recenicu iz carobnjaka iz oza ….doroti pa mi vise nismo u kanzasu ahahahahah 

 7. freelancer kaže:

  Čemu zluradost, damo i gospodo? Koliko znam, Blaško Gabrić nije nekakav tajkun, možda samo „tajkun u pokušaju“. Nisam u posedu informacije da je nekog žešće ojadio. Pre će biti obrnuto. (Bać Blaško, one plakate za Guinness pivo ću platit, samo malo da dodjem do novaca!) Nisam sklon da poverujem kako „nije znao“ da će biti nevolje, ali ‘ajd. Kako niko nije oštriji (da ne kažem zlurad) prema osvedočenim bitangama i hohštaplerima u ovom gradu. Npr., prema onima „koji ne znaju ko je vlasnik Fidelinke, ali su na tragu da doznaju“. Ili onima mimo kojih će neko teško i kokošinjac da sazida… 

  Zluradost ume ponekad da se pretvori u čudnu spravu. Negde je zovu bumerang.  😀  By the way, Blaško Gabrić je Bunjevac…. 

 8. Ruza kaže:

  Zaboravio je gos.Gabric napisati kad je  /datum/  bio zirant, kako to da nije znao da doticni gosp. neotplacuje kredit, to se sigurno nije desilo u roku od par meseci. Bas cudno. Na kraju krajeva da i kod ove licitacije ne ostane  samo Srbija?  

 9. stormwatch kaže:

  Kako je i stara SFRJ nestala zbog neisplacenih dugova tako je nestala i ova mini, mada mi se sve cini da ce ova mini da nestane na neslavniji nacin.

 10. Csongor kaže:

  Ne damo Vojvodinu i Beogradski pasaluk !

 11. Dorozsmai Jòzsef kaže:

  Smesno 1250 kvadratnih metara u centru Brissela kosta odprilike  tolko

 12. freelancer kaže:

  Ruza:

  Zaboravio je gos.Gabric napisati kad je  /datum/  bio zirant, kako to da nije znao da doticni gosp. neotplacuje kredit, to se sigurno nije desilo u roku od par meseci. Bas cudno. Na kraju krajeva da i kod ove licitacije ne ostane  samo Srbija?  

  Auuuu… a da nije bać Blaško DAO Kosovo kao garanciju?  😀  Dakle TU SMO!!!  😀  E, Blaško, Blaško, man’te se politike  😀 😀 😀

 13. gost kaže:

  Naravoucenije svima, GLEDAJTE ONO STO POTPISUJETE. 
  Ono sto vam neko predstavi kao jedno a da vam da potpisete drugo to je nisko. I nemojte mislite da se ugovori koje nam banke podturaju nemogu menjati mogu,ali morate biti uporni i na vreme krenuti sa zahtevima.Cesto nam bankari nedaju kopiju ugovora pre potpisivanja da ga razmotrimo odnosno dovode nas pred gotov cin ali dosta je toga. To drzava treba zabraniti, treba uvesti zakon da svaki ugovor mora biti javno dostupan (template) naravno a ne da je sva mudrost banak sta ce u ugovore sakriti bolje a upakovati korisniku lepse. 

 14. Dusan kaže:

  Svaka vam čast gospodine Gabriću,vidi se da ste veliki čovek.pomogli ste prijatelju,a on vas je prevario.A kako sad on nema para??Gde su 50 000 evra??Osudjujem ove cinične komentare ljudi koji se smeju tudjoj nesreći!!!Pravdu potražite na sudu,i tužite gospodina koji vas je prevario i nije platio nijednu ratu!!!

 15. Ivan kaže:

  Moza je taj gospodin monarhista pa je Blasku uterao na finjaka da nema ni ove mini Jugoslavije 

 16. Nikola kaže:

  @Dusane, ti kao da zivis negde van civilizacije kad se cudis ovome.

  Prevare sa zirantima je uvek bilo i bice, pa tako nista novo, samo jedna ovca vise.

 17. timot kaže:

  Neverujem da Blaško nije znao  da dotični gospodin neplaća svoje obaveze. Ko zna tako danas sarađuju biznismeni u današnje vreme toliko o poverenju između njih.

 18. Nesa kaže:

  Čemu negativni komentari? Ako ne možete da pomognete, makar pozitivnim rečima, nemojte ni da se oglašavate. Suština je u bankarskom zelenaškom lobiju koji od 5. oktobra za kredite sa trostrukom većom kamatom nego što je u normalnim državama nastupa sa generalnom devizom (sećamo se reklame) „Uđeš, izađeš i gotovo“ tj. gotov si za minut jer ti država nije otkrila planirani scenario: nakon što banke zarobe privredu i građane sledi njihovo upropaštavanje i dužničko ropstvo koje će se završiti privatnim izvršiteljima uz asistenciju policije. Sa druge strane, reč je i o „uspešnoj“ reformi pravosuđa zbog koje je Međunarodni sud pravde zatrpan predmetima iz Srbije a Ustavni sud poništio odluke Visokog saveta sudstva. Takva reforma pravosuđa dovela je do sudske presude da se proda celokupna imovina iako je zemljište deljivo te se može izdvojiti deo kojim se dug podmiruje. Ali, zašto da bankarski lobi uz pomoć reformisanog pravosuđa ne otme sve kada su jedni drugima to omogućili tj. udružili se u toj radnji!

 19. subaja kaže:

  Ako si vec nekom zirant , znaci da si dobar sa njim, neces sigurno nepoznatom biti zirant i zaloziti toliku imovinu. A nema sta banka njega da upoznaje sa uplatama , kada je dobar sa Petrovicem…..

 20. Dorozsmai Jòzsef kaže:

  kupiobi ali 1250 kvdratnih metara jako malo da bi napravio Veliku Madjarsku

 21. ilse koch kaže:

  heheheheh by the way freelanceru sta je bunjevac ako ne sokac???u pitanju je samo naziv tj ime za odrendjenu narodnost koja by the way ni ne postoji!!!!

OSTAVITE KOMENTAR