Gat: Preuzan kolovoz u Palmotićevoj

Od predstavnika novog rukovodstva Mesne zajednice Gat, saznajemo o problemima regulisanja saobraćaja na ovoj teritoriji i želji da im se omogući da svojim vozilima brže i lakše dođu do centra grada, jer moraju da koriste zaobilazne i duže puteve, iako su relativno blizu centra.

 

MZ GAT

mz gat

„Ako pričamo o konkretnim problemima, postoji peticija koju su građani uputili za proširenje Palmotićeve ulice, s obzirom da je veoma uska i da se zbog toga učestalo dešavaju nezgode, uglavnom sa oštećenjima vozila. Bilo bi potrebno da se proširi bar dva metra, i mi smo to stavili u plan za 2016. godinu. Kada je reč o odlasku do centra grada, do pre nekih šest godina mogli smo iz Palmotićeve da se uključimo pravo i pored Vatrogasaca nastavimo do centra. Sada možemo iz nje da skrenemo samo desno, pa od „Matijevića“ oko Kvantaške pijace da stignemo do centra. Više ne možemo ni iz ulice biskupa Lajče Budanovića da idemo levo, nego opet moramo desno pa pored Kvantaša, što znači veću kilometražu i izgubljeno vreme. O tome smo uputili dopis gradonačelniku, kao i predsedniku Skupštine grada i nadamo se da će nam izići u susret i naći neko rešenje, da nam se bar odobri da iz ulice Lajče Budanovića možemo ponovo levo“, kaže Dušan Simić, predsednik Saveta Mesne zajednice.

Saobraćajni problem je i Gundulićeva ulica koja je na potezu prema Somborskom putu jednosmerna, osim za vozila Gradskog saobraćajnog preduzeća, i takođe bi je trebalo proširiti i učiniti dvosmernom.

 

Palmotićeva

palmoticeva

Subotičke novineKOMENTARI

  1. STeve kaže:

    Ja ne znam da je tu ikad bio udes, a zivim tu. Osim na raskrscu sa Beogradskim putem, gde oni koji dolaze i B.Lajce Budanovica po pravilu ne postuju ni STOP znak, ni pravilo desne ruke.

OSTAVITE KOMENTAR