Gde će Spartak igrati svoje utakmice

Zbog odluke FSS, od pre tri godine, da svi članovi elitnog ranga moraju da imaju reflektore, Spartak se našao u problemu. Kao što je poznato Subotičani kasne sa postavljanjem reflektora zbog loše određenog tendera.

Iz kluba uveravaju rukovodstvo Zajednice elitnog ranga takmičenja da će najkasnije do septembra završiti poslove oko izgradnje reflektora, međutim pitanje je da li će im Izvršni odbor FSS dozvoliti da dva meseca igraju na stadionu bez reflektora.

Zato su u Spartaku pripremili i rezervni plan za rešenje trenutne situacije, a koji bi FS Vojvodine trebalo da predoči Izvršnom odboru FSS.

Ukoliko im se to dozvoli, igrali bi mečeve na stadionu „Karađorđe” u Novom Sadu, dok bi se u Suboticu vratili 1. oktobra.

Ukoliko ovaj predlog prođe dve utakmice vikendom igrale bi se na pomenutom stadionu Vojvodine, a na Zajednici Super lige ostalo bi da napravi organizaciju takmičenja.

Raspored ide na ruku direktoru elitnog ranga Vladimiru Bulatoviću, tako da sa te strane on ne bi imao mnogo problema.

Sa ovim predlogom, međutim, ne slažu se svi klubovi, jer smatraju da bi Spartak i Bačka zbog regularnosti trebalo da završe sezonu na terenu koji su prijavili ili da im se dozvoli da od početka igraju u Subotici i Bačkoj Palanci, bez obzira što trenutno nemaju reflektore.

stadion (1)

Svestan situacije, da Spartak ne ispunjava uslove da igra mečeve na svom stadionu, Dragan Simović spušta loptu na zemlju.

Prvi čovek subotičkog fudbala kaže:

– Nije pošteno da godinu dana igramo van Subotice ili Bačke Palanke i na taj način kažnjavamo klubove i ljubitelje fudbala iz dva grada, istovremeno rizikujemo i da to ostavi mnogo dublje posledice. Druga solucija, da privremeno budemo domaćini na neutralnom terenu, uticala bi i na regularnost Super lige.

Otuda je kancelarija Spartaka spremila i konkretan predlog:

– Naša je želja da se primena odluke odloži na šest meseci. Imali smo proletos objektivnih problema, poništen je tender, zbog nemarnosti pojedinaca, lokalna samouprava nije pokazala volju da se posao brzo završi u razumnom roku.

 

Sportski žurnalKOMENTARI

 1. Sojic kaže:

  Na Čvorkovu baru

 2. anonimussu kaže:

  Sramota za grad!

 3. Prozivka kaže:

  Privatni klub treba da vodi računa o tome gde će igrati. Kakve veze ima grad sa nečijom privatnom imovinom? Neka Simex sebi izgradi stadion. Ko mu brani? Grad će vam obezbeđivati uslove sa našim parama a vi ćete prodavati igrače, nameštati utakmice i uzimati pare? Pa, ne ide…

 4. pepi kaže:

  Grad je trazio da stadion bude u njegovo vlasnistvo sto je i dobio zasto onda ne napravi uslove za takmicenja ne samo za fudbal nego i za atletiku sramota za grad svako gleda samo svoj interes i dzep !!!!!!!!!!

 5. safet kaže:

  bolje i da ne igramo da se ne brukamo vise jer ono od prosle godine borba za ostanak zamalo da ispadnemo je blagi uzas. igraci nam amateri vezadjijenije ni cudo sto smo zamalo ispali. da su nam igeraci bolji bilo bi mnogo bolje ovako ne… druga treca liga je za nas

 6. simic kaže:

  Nadam se da ce sad grad da zaradi na koncertu Dine Merlina, sigurno mu nisu dali stadion dzaba, pa ce moci reflektori da se rese…

 7. Nikola kaže:

  Care,nije Dine nego Dina

 8. Role kaže:

  Ne apsolutno se ne slažem sa idejom da im se produži rok za šest meseci.Ovaj problem nije od juče,krajnje je vreme da klubovi snose posledice za lošu politiku vodjenja kluba.Ne zaboravimo da se Spaletu pretilo pre i zbog semafora,i uvek im se izlazilo u susret i produžavali mu se rokovi!-Ne slažem se ni sa idejom da igraju na Karadjordju,zašto da opterećuju njihov teren,koristili bi ga sa Vošom i Bačkom,to je mnogo,kako bi taj teren izgledao već posle mesec
  dana?!Nadam se da će se uprava Voše žestoko usprotiviti ovakvoj ideji ili nedaj boze odluci!!! -Za ovakve situacije,kada klubovi ne ispunjavaju uslove za takmičenje zbog loše infrastukture na svom stadionu,rešenje treba da bude teren u Pazovi!!!

OSTAVITE KOMENTAR