Gde će Subotičani putovati za uskršnje praznike

Prema informacijama iz turističkih agencija, pedesetak autobusa se sprema da iz Subotice, iz severnoj bačkog okruga, krene ka evropskim destinacijama – saznaje RTS.

Najpopularnije destinacije su Italija, Beč, Prag, Drezden, slovenačke banje, a što se tiče individualnih putovanja sa severa će ići za Budimpeštu i mađarske banje.

Iz agencija navode da su popularna putovanja i za Egipat, Dubai i Istanabul. Četri stotine maturanata subotičke gimnazije i ostalih srednjih škola kreće na put za nekoliko dana.

Direktor Turističke organizacije Subotice Nešo Radulović kaže da što se tiče hotelskih kapaciteta, oni su preko 80 osto popunjeni s obzirom na to da je Subotica sredina gde se slave oba Uskrsa.

Iz Turističe organizacije očekuju da će bukiranje da se nastavi i do sledećg vikenda.

Za katolički Uskrs popunjeni su kapaciteti više sa stranim gostima, dok su za sledeći vikend više zainteresovni domaći gosti, rekao je Radulović.

U centru grada održava se tradicionalni uskršnji vašar.

Kada su uskršnja jaja u pitanju, deca će na Paliću moći da ih farbaju u radionicama.

 

RTSKOMENTARI

 1. Sofronije kaže:

  Sa ovim prihodima u PM … možda bajsom do Palića 🙁

 2. suboticanka kaže:

  Od kad se za verske praznike putuje?Koliko znam u krugu porodice se proslavlja.

 3. Čolović kaže:

  @suboticanka

  pa to je novi trend, verovatno stigao sa zapada, moderne „domaćice“ moderni „domaćini“ navikavaju decu za verske praznike kada porodica treba da bude na okupu kod kuće, da se putuje, pa za 15-20 godina gledajte kako će se proslavljati Božić i Uskrs… malo su im zimski i letnji raspust i godišnji odmori mimo praznika, kao da imamo švajcarski, a ne srpski standard

 4. stormwatch kaže:

  @Colovic

  Ajte stvarno ne lupetajte o zapadu kog da nema svi tamo sa balkana bi ostali bez gaca od prvog do poslednjeg. Ovde na zapadu za Bozic i Uskrsnje praznike putuje jedna od 2000 familija koje su lokalci, znaci minimum minimuma. ALI SVI nasi Jugovici uredno putuju za sve Bozice i sve Uskrse dole, super im da se naplacaju izmisljenih policijskih kazni i budu jos malo ponizavani za svoje pare u zemlji gde nema ni reda, ni rada ni zakona.

OSTAVITE KOMENTAR