Gordana i Milica u nevolji

Petnaestogodišnja Milica Suturović-Benedek  iz Gornjeg Tavankuta pati od autizma. Svakodnevno u pratnji svoje majke Gordane Benedek  putuje put Subotice gde pohađa specijalnu školu za decu ometenu u razvoju „Žarko Zrenjanin“.

Majka Gordana i Miličin otac živeli su nevenčano i razišli su se kada je Milica bila stara svega osam meseci.

Borba sa nedaćama  za ovu hrabru majku započela je 2010-te godine kada Gordana napušta  stalni posao u „Veterinarskom zavodu“ uzimajući otpremninu. Razlog je bio bolest deteta i bolest oca Vece.

Otac deteta ne plaća alimentaciju i uskoro, po pravosnažnoj presudi, zbog toga odlazi u zatvor.

Krajnje dramatična situacija se upravo odvija u kući ove hrabre majke jer osim što joj preti isključenje struje,  Gordana i Milica žive u hladnoj kući iako imaju etažno grejanje novca za ogrev nemaju, te se Gordana svakodnevno spušta do obližnje deponije smeća gde sakuplja otpatke kojima kako-tako zagreva prostorije. Ipak sve što ova žena nakupi nije ni približno dovoljno da bi se temperatura i održala.

Da situacija bude još teža, nakon smrti oca Vece i nasleđivanja imanja, Gordana je nasledila i kredite u banci te joj se preti i plenidbom imovine.

Gordana hoće i želi da radi ali zbog svega navedenoga to ne može. Sa ćerkom Milicom živi od deset hiljada dinara mesečno i od povremene pomoći dobrih ljudi.

 

tel. 061-1903-745 Gordana Benedek

1450 a  Bisni kraj

24214 Gornji TavankutKOMENTARI

 1. ludak kaže:

  Tuga velika. Ja se divim ovakvim ljudima na borbi koju vode svaki dan za opstanak. O boze, ima li te

 2. Bob Rock kaže:

  Najiskrenije Vas MOLIM da ispratite ovu priču do kraja.Na prvom mestu su institucije sistema koji moraju rešavati ovakve probleme Republika, Pokrajina Opština ko god da je nadležan,a neko je sigurno.Ostavili ste ženin br. tel. i to sigurno u najboljoj nameri, ali to ne rešava problem. Neko će se javiti, poslati neku pomoć, ali to će trajati dan, dva, tri.Ovde su neophodna sistemska rešenja gde je neko u nadležnim službama odgovoran da radi SVOJ posao. Ovoj i sličnim porodicama se mora naći način za pomoć.Ako ne postoje zakonski okviri MENJAJTE IH,pod hitno. Ubuduće ni dinar za proslave do god u ovom GRADU postoji i jedan jedini građanin koji je gladan , žedan i smrznut.

 3. Muki kaže:

  Nije bas tako

 4. Radnica kaže:

  Dosta pomoći dobijaju porodice kojima ta pomoć uopšte nije potrebna jer su materijalno sigurne, ali im je neko „sredio“ da i to dobiju, pa nažalost opterećuju budžet, i zbog toga porodicama kao što je ova i još mnogo ima takvih kojima je stvarno potrebna ne mogu da dobiju više. Tuga…

 5. ludak kaže:

  Bitno da ove afganistanske i sirijske izbeglice imaju svu pomoc srbije i da svako jos dobija dnevni dzeparac a ovakvi nasi bespomocni gradjani zive na ivici bede. Sramota i uzas

 6. ludak kaže:

  Da ne zaboravim i sve cigane odnosno rome( nikada se tako nisu zvali ranije) koji dobijaju obilato pomoc od drzave i stranih donatora…jer smo potpisali sporazum o readmisiji svih cigana iz evrope cak i oni koji nikada nisu rodjeni u Srbiji. To je bio uslov da bi nam skinuli vize za EU; i jedina smo zemlja u Evropi koja je to potpisala. Znaci ni Makedonij, ni Bosna, Ni hrvatska, ni Crna gora…samo Srbija. Uskoro cemo postati steciste cigana i arapa iz celog sveta. Uzas

 7. Pravdoljub kaže:

  Gradski oci verovatno ne žele ili neće da vide šta im se dešava tu ispred praga-BEDA,JAD i ČEMER. Uz svo poštovanje ka gospodinu Labanu našem aktuelnom gradonačelniku, stavljam primedbu da nije istina da se nezna za ovu ali i za druge slične sudbine porodice. Čast svaka za sve šta grad organizuje i na šta troši novac-ali zar za jednu ovakvu porodicu , za bolestno dete nema niko da pozove ovu ženu, da se interesuje broj je uredništvo koliko vidim postavilo. Da li je teško nekome da pozove ovu ženu? Lično sam danas zvao i pomogao koliko sam mogao. Poštovani sugrađani pomozite ovoj ženi pomozite ovom detetu.
  Gde su sada silne političke organizacije stranke koje se busaju u prsa kada nešto organizuju. Ovde nije u pitanju samo SNS nego i sve ostale stranke. Političari svi političari čast izuzecima STIDITE SE i znajte da na Vašu dušu ide nepomaganje jednoj ovako hrabroj majci i detetu koje je bolestno. Ponavljam bolestno , zato ljudi osvestite se…Pomozite.

 8. slobo kaže:

  A, šta ćemo sa Vecom? Je li ga zatvor prevaspitao da plaća alimentaciju? Da nije čovek umro od prevelike sreće što ga posle zatvora čekala lova na svakom ćošku?

 9. Pravdoljub kaže:

  vSlobo-Veco je pokojni Gordanin otac ne Miličin i nije nikada bio u zatvoru. Pročitajte još jednom, moliom Vas nemojte zadavati muke ako nemorate.

 10. tarabetina kaže:

  kad stize socijalna pomoci i deciji dodatak samo tamnoputi u postama i uzimaju kintu a prstom ne mrdne.
  kad se ovakav slucaj dogodi a verujem da nije jedini zgade ti se !
  naravno da bi ova zena dobila pomoc treba boga i oca papira i kojekakvih ugovora.

 11. Nikola L. kaže:

  Postavite neki žiro račun ako je moguće, hvala!

 12. Pravdoljub kaže:

  @Nikola L. -nema žiro računa nažalost, koliko sam pročitao u drugom članku izvršitelji su ovoj ženi blokirali račun-zato je tu broj telefona.

OSTAVITE KOMENTAR