Gori na Zorci !

Još jedan požar u gradu i loša sreća da duva sa severa i nosi dim preko Radijalca na ostala subotička naselja.

U krugu nekadašnje fabrike ZORKA na prostranom placu obraslom trskom i suvom travom, došlo je do požara koji je brzo zahvatio suvo rastinje. Vatrogascima je otežavajuća okolnost nepristupačan teren pa im dosta vremena oduzima razvlačenje creva po širokom vatrenom frontu. Gust dim ide prema gradu kojem preti novo zagađenje.

 

Sem toga, u isto vreme je buknula vatra u jednoj garaži u ulici Pavla Štosa, zapalio se i jedan kontejner, što je razvuklo resurse vatrogasne službe na tri strane.

Brate, jel imaš vode da gasimo !

Čejeni odlaze – Hoka Hey

Prema poslednjim vestima, vatra je lokalizovana, mada se još dimi pa sledi „sanacija“ terena.

 

Fotografije : 16,00 časova    7. sept. 2012.KOMENTARI

 1. tomislav matkovic kaže:

  to zemljiste je dosta kontaminirano! nije to malo zajeban dim?

 2. Pajo kaže:

  Strasno prosao sam pored njega u 15,25 !!Tad su samo neki romi  burlali !!!

 3. Pajo kaže:

  E idem da vidim treba da se pojavi i Gradonacelnik!!!!!!!!!!

 4. Bać Pere kaže:

  TA CIO GRAD JE UPLAMENU! BIŽMO ČELJADI ŠTO DALJE ODAVLEG!

 5. .......... kaže:

  tomislav matkovic:

  to zemljiste je dosta kontaminirano! nije to malo zajeban dim?

  Teren je radioatktivan, ali sta je tu je/ |Nadajmo se da nismo previse udahnuli. 

 6. djomla kaže:

  Pošto je na velikoj površini na njoj se može naći svašta. Koliko sam imao prilike da vidim, a bio sam dosta često toko rušenja, sa Zorke sve što se moglo izneti, iznelo se. Građa, cigle, laminat, limovi, cisterne, mleveni beton itd… Izvađeni su putevi, čak je i deo pruge izvađen, a poslednji put su prodavali i betonske garaže kod upravne zgrade.

  Što se tiče hemije ono opasno odavno nije tamo jedino su ostala ta krečna polja…

  Zorka – jun 2011

   


  Na pojedinim delovima tih polja ništa ne raste i nema šta da gori, ali na obodima gde se meša sa zemljom ima korova. E sad…  
   

 7. djomla kaže:

  Pajo:

  Strasno prosao sam pored njega u 15,25 !!Tad su samo neki romi  burlali !!!

  Romi su tamo uvek. Imao sam prilike da gledam kako ih čuvari vijaju. 🙂 Krajnje komična scena. Dok su se rušile hale oni su redovno obilazili Zorku i čupali armaturu iz betona, kopali po ruševinama tražeći bilo šta što može da se unovči. „Viktorija“ je morala da angažuje čuvare… 

 8. Pajo kaže:

  Pajo:

  Ma nema tamo nista opasnog po zdravlje!!!!!!!!Pa nemislite da to nebi bivsi ministar za ekologiju vec uklonio iz svoga grada!!!!!!!!!!!!

  Plus 100 metera dalje su i bunari sa kojeg se smabdeva ceo grad sa vodom!!! Toga nigde nema pa ni kod nas! Pa zamislite da je tako to niko normalan nedi dozvolio!! Pa ni da bunar koji je u preduzecu Zorka koji je dubine kao na izvoristu da nebude saniran! Tako da nije taj dim opasan samo ga disite i nece vam biti nista!!! Videcete svi parametri opasnih materija u vazduhu bice ispod dozvoljenog!!!! ZENO GDE JE GAS MASKA??????!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 9. tomislav matkovic kaže:

  djomla, ona voda je bas lepo zelena. nocu ne svetli? 🙂

 10. Anonimni kaže:

  misliš cigani?

 11. samo mišljenje kaže:

  Već kao klinca srednjoškolca (bilo davnih 1992 godine) interesovao me nauka i zaštita šivotne sredine. Čitao sam u novinama da češto uvozne sirovine za pravljenje veštačkog đubriva mogu biti radio aktivno kontaminirane. 

  Iz fizike smo učili u 4. razredu o radioaktivnosti a profesorka je donela na čas GeigerMüller brojač. pošto sam bio najbolji u razredu iz fizike i setih se onih članaka iz novine zamolio sam da mi pozajmi aparat na 1 vikend. Tako sam sa malo straha da me ne uhvate čuvari,  sa apartom sam merio radio-aktivno zračenje na nekoliko mesta unutar Zorke gde su bili sirovine i gotovi proizvodi i nije bilo RA zračenja nigde.

  Eto toliko ako nekome to znači nešto … Više detalja sada neću pisati 

 12. Pajo kaže:

  Ponovo Gori!!!14.10h

 13. Pajo kaže:

  Ovaj deo koji je goreo juce je bio samo korov na srecu!!!Samo da mi je znati zasto je bazen u krugu Fabrike bio zatvoren DECENIJAMA?????

 14. Baco kaže:

  Opet se Kalmanova dica igrala?

 15. Pajo kaže:

  I opet se igrala!Ponovo gori 9.15


OSTAVITE KOMENTAR