Grad Subotica dobija prvo parkovsko groblje

Posle više decenija, veliki problem nedostatka mesta za sahranjivanje u Subotici konačno će biti rešen. Plan detaljne regulacije prostora od 10 hektara nekadašnjeg sportskog centra „As trejd“ je gotovo i time su stvoreni uslovi da se značajno proširi Bajsko groblje.

„As trejd“

Po rečima Vesne Prćić, direktorke JKP „Pogrebno“, Subotica će dobiti groblje parkovskog tipa.

– Još od 1983. predviđena je izgradnja centralnog groblja, i to na parceli koja se nalazi preko puta Industrijske zone, ali se ta ideja nikada nije realizovala, niti smo išta radili na proširenju groblja – podseća Vesna Prćić. – Pre pet godina vlasnik parcele, koja se naslanja na Bajsko groblje, obratio se sa namerom da proda svoj plac, sada je urađeno idejno rešenje i Plan detaljne regulacije koji će biti dat građanima na uvid.

Ovo je idealna prilika da se Bajsko groblje proširi, jer se zemljište naslanja na groblje, a pritom je kompletno infrastrukturno opremljeno i ograđeno.

– Subotica će tako dobiti prvo parkovsko groblje, sa dovoljno zelenila i prostora za nove sahrane. Imaće i kolumbarijum i rozarijum za polaganje urni – dodaje direktorka Prćić.

PARKING

Iz ulice Frana Supila dobićemo 99 parking mesta, osam će biti u samom groblju, tako da ćemo rešiti i veliki problem parkiranja naročito za vreme velikih praznika – navodi Vesna Prćić.

 

Večernje novostiKOMENTARI

 1. Zlajo kaže:

  A gde ćemo onda žurkovat pod otvorenim nebom?

 2. Lenin kaže:

  A krematorium i dalje u Novom Sadu?Kako bi bilo da i za to idemo u Mađarsku!?

 3. Zora kaže:

  Da li se razmišlja o krematorijumu?

 4. Atila kaže:

  Zašto gradjane Subotice ne obavestite o ceni kupljenog zemljišta? Kao prvo kupljeno je od budzetskih para grada a ne od ‘vaše dedovine’ tako da nas obavestite o ceni.kao drugo tako će te eliminisati ‘kuloarske’ priče (a u koje svi mi verujemo) po kojima se ‘veliki šef’ (zvani grkljan) debelo ‘omastio’ u ovoj transakciji

 5. Salamander kaže:

  Neko trlja ruke kod ovakvih transakcija. Pa zašto taj vlasnik ne proda to zemljište nekome ko je zainteresovan, a gradska vlast ne iskoristi neko zemljište koje je već u njenom vlasništvu?…pa da.. ustvari nema zainteresovanih jer ga prodaje već pet godina pa će sada lepo svi da zarade i reše problem…kako providno.

 6. Burdus kaže:

  Eto napredka… prosirivaju groblje…al se omastio vlasnik bivseg jezera.

 7. Hrono kaže:

  Kolege komentatori… Koji ste vi bolesnici… Pod maskom slobodnog izrazavanja ovde se vec neko vreme pišu takve gluposti i bljuvotine da je vec smesno citati vesti na ovom sajtu.

OSTAVITE KOMENTAR