Građanska akcija uklanjanja grafita

Švrljotine po zidovima teško nagrđuju Suboticu. Mnogi su se pomirili sa ovom napašću ali ne i svi. Omladinski građanski parlament organizovao je danas jednu od svojih akcija sa mesnim zajednicama Centar I, II i III, učešće su uzeli đaci Politehničke škole molerskog smera, zatim deca iz škole Žarko Zrenjanin, Kancelarija za mlade i drugi građani koji vole svoj grad.

Ova omladina ne može ukloniti svaku švrljotinu ali na ovaj način žele da pokažu da nisu ravnodušni. Mali broj štetočina pravi ruglo od grada koji ne prestaje da se hvali svojim izgledom i turističkim potencijalom. Za sada bez ikakvih posledica svakodnevno proizvode neprocenjivu štetu škrabajući po zidovima, saobraćajnim znacima, putokazima i svačemu što im se nađe na putu.

Plan je da u buduće ovakve akcije sa đacima Politehniče škole budu češće.KOMENTARI

 1. Pera kaže:

  Bravo,samo tako!Ceo grad treba da prekrecimo.

 2. Optimista kaže:

  Svaka cast, tako se voli svoj grad!

 3. Mare kaže:

  Samo da ne bude posle dzaba ste krecili. Bravo za akciju i ucesnike

 4. I.S. kaže:

  Bravo, tako treba !
  Tako se voli svoj grad. Respect !

  A da noću ima malo više patrola, komunalne policije ili policije, možda bi bilo i manje žvrljotina. Ko zna, možda bi i grad u celini bio bezbedniji.

 5. nerist kaže:

  jel i za ovo zasluzan AV? svaka cast momci i devojke.

 6. Buby kaže:

  E sada komunalci budite se iz letnjeg sna pa sačuvajte ovaj trud poštene dece.evo objavite svaku prijavu

 7. Emina Ostrogonac kaže:

  Bravo za ekipu! Bravo za subotičku mladost! 🙂 Sad je na nadležnima da naprave sačekuše i pohvataju one koji te škrabotine prave, pa da ih lepo ( osim novčane kazne) nateraju da sve što su naškrabali i prekreče!

 8. Tvoj brat coa kaže:

  Ovo je najbolja vest koju sam procitao ove godine

 9. panonski čamac kaže:

  Da li je ijednom uhvaćen neko da švrlja po zidovima? A ako je uhvaćen, da li je kažnjen? Mislim da je vreme, jer u suprotnom ćemo još krečiti. A za učesnike akcije svaka čast. Žao mi je što grad ne želi išta da učini ovde, a bukvalno im je na par metara od radnog mesta.

 10. Borisav kaže:

  Svaka cast a sada jos da se angazuju i patrole nocu i da se pohvataju i kazne banditi koji zvrljaju…i to krecenjem dok ne otplate stetu x 5….

 11. Tarabetina kaže:

  odlicno
  daj da se krene i u skidanje reklama i posmrtnica sa stabala !!

 12. Strašno! kaže:

  Ovo nazovi čišćenje grafita interesantno da omladina opozicije nije organizovala nigde drugde nego baš u Subotici. Još jedan pokušaj cionista da utru sve što je srpsko i tradicionalno. Majce otšampane na latinici a brišu isključivo grafite napisane na ćirilici. Ovo nije ništa drugo nego lepo upakovani udar na državu i njeno oficijelno pismo.

 13. Nikola kaže:

  @Strašno

  Jedino što je strašno u ovoj vesti su tvoje baljezgarije. Od brisanja najlošijih mogućih grafita, ovaj šizofreničar je napravio zaveru protiv ćirilice i Srbije, isto kao i onaj Marinko što je od vesti o nekoj prastaroj Bicikli koje se ni naši roditelj ne sećaju, napravio vest kako je to zavera Amerike protiv svemoćne Srbije. Kultura mi ne dozvoljava da se o vama izrazim vašim pravim imenima.

OSTAVITE KOMENTAR