Gradnja dva Lidlova marketa u Subotici

Početak gradnje dva marketa nemačke kompanije „Lidl“ planiran je krajem ove ili početkom sledeće godine u Subotici.

Subotica je prvi grad u Srbiji koji je izdao građevinsku dozvolu ovom trgovinskom lancu.

Marketi će biti izgrađeni na dve lokacije. Prva lokacija na kojoj će se nalaziti „Lidl“ je na Palićkom putu, i na njoj se trenutno izvode radovi na izgradnji tržnog centra „Retail Park Shoppi“. Druga lokacija će, po rečima pomoćnika gradonačelnika za oblast male privrede Ljubena Hristova, biti na uglu ulica Pap Pala i Palićkog puta.

pap pala

 

021, Rtv City KOMENTARI

 1. mile kaže:

  Opasno se rusi u Pap Pala… Ova kuca (desno) na slici je vec srusena.

 2. Posmatrač kaže:

  Čitali smo već desetak vesti o tome da Lidl kreće sa gradnjom krajem ove ili početkom sledeće godine. Bilo je tako 2012. pa 2013. pa 2014. pa mala pauza, pa sad 2016.

  Vredi li vesti o Lidlu uzimati za ozbiljno dok se barem ne udari kamen temeljac?

 3. ae kaže:

  samo 2 lidla? pa to je jako malo na ovoliko stanovnistvo i kupovnu moc. onaj segedinski ima nacisto da propadne. 😀

 4. Kertvaros kaže:

  Zar stvarno neko misli i veruje da ce Lidl otvoriti dve prodavnice u Subotici, i onda svakog dana dovlaciti sleperima svezu robu iz glavnog logistickog centra u Ulmu, udaljenom nekih 1000 km od Subotice i jos biti i konkurentan nizim cenama u odnosu na ostale ponudjace. Prvo ide logisticki centar za Srbiju, pa onda sve ostalo. Jedna lasta ne cini prolece, jedna prodavnica ne cini diskont. Od glasina hoce-nece i kada-tada, najvise profitira sam Lidl jer je to vise nego odlicna reklama i jos besplatna pride. Ni jedan diskonter nece napraviti nikakv potez koji bi na bilo koji nacin umanjio njegov profit, pa to nece ni Lidl u Subotici. Bojim se da ce jednog dana kada se konacno otvori Lidl, ljudi biti razocarani kada shvate da te prodavnice nisu socijalne ustanove i da za svoju robu traze novac kao i svi drugi.

 5. stormwatch kaže:

  Prvo, dobar deo robe koji se proizvodi za LIDL (Kaufland) i ALDI (Nord, Süd i Hofer) je napravljen zamislite di!?!??! U Spaniji, Portugalu, Danskoj i Holandiji – Opac bato!

  Drugo, glavni logisticki centar LIDL-a zaduzen za snabdevanje madjarske je Müllendorfu koji se nalazi u Austriji i to zamislite gde, na madjarskoj granici, svega petnaestak kilometara od Soprona.

  Trece, glavni distributivni centar LIDLA za juznu Madjarsku se nalazi u Subotickom komsiluku t.j. u Szekesfehervaru, odatle ce se i roba dovoziti dok se ne ustanovi logisticki centar u Srbiji koji ce se verovatno nalaziti negde oko Beograda.

OSTAVITE KOMENTAR