Gradonačelnik Laban na Kosovu i Metohiji

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban sa saradnicima prisustvovao je danas Svetoj liturgiji i litiji u Gračanici, kao centralnoj proslavi obeležavanja Male Gospojine Dana opštine Gračanica na Kosovu i Metohiji. Povodom Dana opštine gosti Gračanice bili su, osim Labana, i brojni gosti sa Kosova, Srbije i regiona.

Liturgiji koju je pred prepunom manastirskom portom služio iguman manastira Draganac otac Ilarion, sveštenstvo i monaštvo eparhije, prisustvovali su predsednik opštine Gračanica Srđan Popović sa saradnicima, predsednik Odbora RS za pomoć Srbima na KiM Milorad Arlov, gradonačelnik Subotice, predstavnici grada Novog Sada i Berana kao i ostali mnogobrojni gosti i meštani među kojima je bio veliki broj dece

Gradonačelnik Laban i ove godine doputovao je u Gračanicu na proslavu dana opštine na poziv domaćina, a ovom prilikom posetio je i Pećku Patrijaršiju. Tamošnjim medijima rekao je da je Subotica bratski grad opštini Gračanica i da mu je čast što su Grad Subotica, ali i on lično,  deo ove svečanosti.

– Kao što je i predsednik Popović prvog septembra svojom posetom upriličio proslavu Dana našeg grada tako evo i nas danas sa vama. Velika je čast biti na ovom svetom mestu,  na slavi i na obeležavanju Dana opštine Gračanica. Moja poruka je da očuvamo neophodno jedinstvo, da se sabiramo a ne delimo, jer ćemo tako lakše prevazići izazove. Najbolji primer za to upravo je sve čvršća saradnja naša dva grada, severa i juga naše Srbije – poručio je Laban.

Nakon liturgije krenula je litija centralnim ulicama Gračanice kojoj je prisustvovao veliki broj vernika a potom je u manastirskoj porti prerezan i slavski kolač.

Iguman manastira Draganac otac Ilarion čestitao je slavu svim vernicima kao i opštini Gračanica koja Malu Gospojinu obeležava kao dan opštine, i zahvalio gradonačelniku Labanu na podršci koju Subotica godinama pruža Gračanici.

Centralni događaj obeležavanja Dana opštine nastavlja se večeras, u 20 časova, u Domu kulture kada će biti održana Svečana akademija.

 

subotica.rsKOMENTARI

 1. Perica Mali Bajmok kaže:

  Sta ti je reakcija na vest sajta Slobodna Subotica.Laban na Kosovu a Polovina u Albaniji pa je pitanje ko je bliži Albancima? Neka presudi Radomir iz Ustavnog suda Kosova.Javnost Srbije i Subotice već jeste.

 2. Realan original kaže:

  Predstava za naivne. The show must go on.

 3. Carinik kaže:

  Valjda je poneo neke poklone narodu na Kosovo i Metohiju i neke poklone sa Kosova i Metohije.

 4. janos kaže:

  Mogao je da skokne sa Polovinom i on do rodnog sela u Albaniji,da vidi odakle su mu pradedovi.

 5. Krajisnik kaže:

  Poseta ga ne oslobađa milogorskog pečata.Dela govore.

 6. vasilica kaže:

  poznavajuci doticnog,znam ga kao velikog Crnogorca,sto je uvek i isticao.Sad vidim da se izjasnjava kao Srbin gradonacelnik,sto ocito nije.Sta ce biti kada sve ovo prodje neznam,ali bi molio zarad istine i obaveze da nasim sugradjanima objasni odakle mu novci za sve one gradjevine po Crnoj Gori i skojim novcem je kupio kucu na Makovoj.Mislim da kao gradjani Subotice imamo pravo da trazimo da nam gradonacelnik to objasni,pritom sve to od plate od 80.000.dinara.

 7. Bacvanin kaže:

  Ovaj je veoma fleksibilan pa je ovde Srbin,dole je Crnogorac prilikom obilaska naselja koje pravi verovatno zbog poreza.Verovatno je na Kosovo ušao sa kosovskim dokumentima.Kako vetar duva dok ga vrlo brzo ne oduva.Ko svaki Crnogorac sve za novac i privilegije a obraz ni za šta.Licemerje,izdaja , korupcija i vazalstvo im je u krvi.Ogradjujem se jer znam da ima i čestitih ljudi iz Crne Gore.

 8. ffilozoff kaže:

  Laban je Tursko prezime,a Bogdan Hrvatsko ime…ustvari nema veze ko je ko,vec je glupo kurcit se odlaskojm na Kosova!!! Idi zivi tamo,pa se kurci…ALI bolje je u mirnoj SUBOTICI,,,ima raznih izvora love…OVO nije normalno,SUBOTICA kaput…

 9. chapric kaže:

  ha.. ha.. ha..Ma libo tika Labanisku za vas!! Mozete da mu pljunete pod prozor!!

 10. Megille kaže:

  Oni su ‘ albanasi ‘ sa Kosova koji su se naselili u Katoličke krajeve…Tipičan primer je prezime Popović…

 11. Realan original kaže:

  @vasilica

  A ja znam neke koji su od Broza naovamo izmenjali više stranaka, (ne)nacionalnih pripadnosti i (ne)vera. Čini mi se da ni sami više ne znaju ni ko su, ni šta su, ni odakle su, ni kuda idu. Sem za blagom koje, tako bezvredni jer ništa ne stvaraju, otimaju od drugih. I Kosmet su prodali, zato glume da nisu.

OSTAVITE KOMENTAR