Hapšenje zbog šverca migranata

Policija Mađarske uhapsila je proteklog vikenda u nekoliko navrata ukupno pet državljana Srbije koji su osumnjičeni da su krijumčarili ukupno 52 migranta.

Branica-Srbija-Madjarska-migranti-3

Kako je saopštila Policija Mađarske, 16. januara posle ponoći na auto-putu M5 zaustavljena dva vozila.

U prvom je 32-ogodišnji državljanin Srbije prevozio 20 državljana Sirije, Avganistana i Somalije koji nisu mogli dokazati svoj legalan boravak u Mađarskoj, dok je u drugom vozilu, kojim je upravljao 38-ogodišnji državljanin Srbije zatečeno je 12 državljana Somalije i Nigerije.

Nekoliko sati kasnije otkriven je i treći deo ove grupe, sačinjen od dva putnička vozila kojima su takođe migrante prevozili državljani Srbije. Protiv sve četvorice pokrenut je postupak zbog krijumčarenja ljudi.

Nedugo zatim, u 7:40 u okolini Morahaloma zaustavljeno je vozilo „Mercedes sprinter” kojim je upravljao 47-ogodišnji državljanin Srbije, a u kojem je otkriveno 20 ilegalnih migranata iz Šri Lanke, Indije i Turske.

Protiv njega je takođe pokrenut postupak zbog krijumčarenja ljudi. Svih pet državljana Srbije je sprovedeno u pritvor Policije Županije Čongrad, dok je protiv migranata pokrenut prekršajni postupak.

 

Agencija TanjugKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR