Hapšenje zbog utaje poreza

Jedna osoba iz Subotice uhapšena je zbog sumnje da je sa još šestoro sugrađana izvršila krivično delo utaje poreza i tako je oštetila budžet Srbije za više od 25 miliona dinara.

Osumnjičeni za utaju poreza uhapšen je u zajedničkoj akciji inspektora Poreske uprave – Poreske policije i pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova.

U periodu od januara 2013. do aprila 2014. godine, u poslovnim knjigama osumnjičeni je evidentirao lažne ulazne račune o navodnoj nabavci dobara od tzv. „perača“ ukupne vrednosti od 49.723.543 dinara, sa iskazanim PDV-om od 8.287.257 dinara.

Taj iznos je neosnovano iskoristio kao prethodni porez na koji ima pravo odbitka i na taj način umanjio poresku obavezu za navedeni iznos, navodi se u saopštenju Poreske uprave.

U saopštenju se precizira da je osumnjičeni prodavao pocinkovani lim nepoznatim kupcima, bez evidentiranja prometa u poslovnim knjigama, a ostvareni prihod zadržao za sopstvene potrebe, pri čemu je izbegao da obračuna i plati porez na dohodak građana u iznosu od 25. 110. 831 dinara.

Osumnjičeni je uhapšen i priveden nadležnom tužiocu na saslušanje, nakon čega su mu oduzete putne isprave i zabranjeno napuštanje boravišta.

 

TanjugKOMENTARI

 1. Buby kaže:

  Samo vi čuvajte identitet lopova.Dajte primer mladima šta se sme a šta ne sme.Čim završite škole učite se lopovluku.

 2. Esmeralda kaže:

  Mogli su još malo sačekati, tek da lakše zastari!

 3. Megille kaže:

  A Subotički Buvjak-tamo su oreću milijarde a niko nije uhapšen zbog utaje poreza… zašto ? Zna se zašto…

 4. ffilozoff kaže:

  Transakcije novca u izgradnju pozorista,da li neko ima muda ispitati??? Jer javno su gradski oci rekli da ima novca,za zavrsne radove,a uopste se ne radi NISTA!!! NOVACA ima,rece Laban,leto je…pa sta se ceka,prvi sneg???

 5. Megille kaže:

  @ ffilozoff : Nije sada fora graditi dalje Subotičko pozorište kada se saznalo da su prvi graditelji su bili Austrijanci i Hrvati…

OSTAVITE KOMENTAR