Hemijski voz 25. i 26. aprila uklanja rastinje duž pruga

Preduzeće „Infrastruktura železnice Srbije“ informisalo je javnost da u četvrtak, 25. aprila, počinje ovogodišnje redovno suzbijanje vegetacije Hemijskim vozom duž pruga širom Srbije.

Hemijsko suzbijanje vegetacije trajaće do juna, a Hemijski voz proći će duž oko 3.200 kilometara srpskih pruga, odnosno gotovo svih pruga u Srbiji i uništavati rastinje na udaljenosti do šest metara od koloseka.

Hemijski voz će proći i ovim prugama:

  1. april – pruge Subotica – Kelebija – državna granica i Subotica – Horgoš – državna granica;
  2. april – pruga Subotica – Vrbas – Sombor;

Obezbeđene su potrebne količine herbicida, a supstance kojima će se uklanjati rastinje duž pruga nije opasno po zdravlje ljudi.

Na prostoru od po deset metara sa svake strane koloseka zabranjena je ispaša stoke i korišćenje osušene trave sa ovog prostora za njenu ishranu, a upozoravaju se i pčelari da tokom hemijskog tretiranja vegetacije duž pruge zaštite svoje košnice, koje se nalaze u ovoj zoni.

Saobraćaj Hemijskog voza biće prilagođavan vremenskim uslovima, a o daljem rasporedu hemijskog uklanjanja vegetacije duž pruga „Infrastruktura železnice Srbije“ blagovremeno će obaveštavati javnost, navedeno je u saopštenju.
Izvor: „Infastruktura železnice Srbije“KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR