HGS: Žigmanov podgreva strah kod Hrvata u Srbiji

Hrvatski građanski savez (HGS) oštro je danas kritikovao čelnika Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Tomislava Žigmanova i optužio ga da svojim izjavama “podgreva strah” kod Hrvata u Srbiji.

HGS je u saopštenju za javnost povodom izjave Žigmanova da Srbija ne poštuje međudržavni ugovor sa Hrvatskom o uvođenju garantovanih mesta za nacionalne manjine ocenio da on na taj način instrumentalizuje institucije Hrvatske u u predizbornoj kampanji u Srbiji.

 

Predsednik Hrvatskog građanskog saveza Tomislav Stantić

stantic

“Tačno je da taj ugovor još uvek nije primenjen u celosti, ali je isto tako tačno da je donedavni čelnik DSHV-a Petar Kuntić od 2007. do 2014. godine bio poslanik u Skupštini Srbije, kao koalicioni partner Demokratske stranke. Tokom svog sedmogodišnjeg mandata, čelnik DSHV-a ukupno je pet puta govorio za skupštinskom govornicom i nikada nije spomenuo zajednicu Hrvata u Srbiji, koju je, navodno, u tom visokom domu zastupao”, navodi se u saopštenju.

HGS je za Žigmanova rekao da je “sveprisutni državni službenik”, pošto je čelnik DSHV-a, a ujedno je i direktor Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata, član Upravnog odbora nedeljnika “Hrvatska reč”, potpredsednik Saveta Vlade Hrvatske za Hrvate van Hrvatske, član svih organizacija i tela sa hrvatskim predznakom koje se finansiraju iz javnih budžeta Srbije, filozof, pisac, politički komentator i još mnogo toga.

 

AUTONOMIJAKOMENTARI

 1. Mister No kaže:

  Sta je HGS ?

 2. Lajčo kaže:

  Hrvatski građanski savez – Predsednik Tomislav Stantić

 3. deki kaže:

  A pogledajte samo šta piše u komentaru na Autonomija.info

 4. Boris Ivkovic Ivandekic kaže:

  koliko si ti stranaka, pa i hrvatskih promenio?

 5. Aka kaže:

  Najlakse se diliti u nevolji gospodine Stanticu!Junak biti je ostati zajedno i boriti se za NASA prava a ne prozivati i biti tuzibaba Jeca!!

 6. Vesko kaže:

  Ti nemas drugog posla, osim sto prozivas Zigmanova, koji je nedano postao predsednik DSV. Zar je on najodgovorniji za stanje u zemlji. Izvikan doktor, bio Bunjevac, sad Hrvat, clan famoznog G-7, umesto da se usvrsava u svojo struci, hoce u poltiku, gde je najbolja zarada, za mlacenje prazne slame. Takvih imamo dosta u svakoj vlasti, vala i u opozicji.

 7. Mister No kaže:

  @Lajco Hvala za odgovor ali nisam pitao sta znaci skracenica HGS nego sta je HGS, da li je to neka nova stranka ?

 8. treća-sreća kaže:

  Hoće li neko da mi objasni kakve veze ima slika ovog lika sa tekstom?

 9. Anonimni kaže:

  Nikakve veze sa vezom nema ta slika ni sa likom a kamoli sa tekstom!

 10. E - remont kaže:

  Da li je na slici lik ili je to samo slika?

 11. deki kaže:

  Meni Stantićeva pripovitka smrdi na Mirka Bajića.Ovaj je poslan da bude „hrvatski Mirko Bajić“

 12. bojan kaže:

  tomislav je za tebe gospodin covek!!!olicje postenja,rada i kulture!!!
  veliki pozdrav za zigmanova!!!
  bojan !!!

 13. jasso kaže:

  Ovom gospodinu je jos uvek krivo sto je svojevremeno izbacen iz DSHV-a,zbog pronevere i potrosenog novca za licne potrebe,da stalno nesto mora da izmislja,da bi eto i on bio malo u zizi interesovanja,tacno kako je tu neko napisao novi Mirko Baic,samo kod hrvata…

 14. ivana kaže:

  Da, Tomislav Zigmanov je veoma posten politicar. Sve placene funkcije je uzeo sebi. Predsednik stranke, direktor Zzkh… sad je brze bolje pojurio da mu Pajtic obezbedi poslanicko mesto koje je takođe placeno. Samo Vi Hrvati glasujte za njega on ce se sigurno boriti za Hrvata – sebe. I svi zasluzni Hrvati ce dobiti sliku koja će biti plaćena njegovoj ženi slikarici najnovijoj.

 15. deki kaže:

  Ako netko kritizira tog Stantića to ne znači da podržava Žigmanova.Na stranu Žigmanov,ali taj Stantić stvarno ne može biti nikakva alternativa,to je sigurno.Nula!

 16. ivana kaže:

  Ja se slazem sa dekiem. I jedan i drugi su zlo. Ocigledno je da Zigmanov misli samo na sebe i izigrace sve Hrvate. Nije ni ovaj drugi bolji. Jao nama.

 17. deki kaže:

  Također mislim da imamo izuzetno dobre svećenike,i to je najbolje što imamo.Ali,oni moraju poštovati propise katoličke crkve koja im brani strančarenje.Druga je stvar borba za dobrobit naroda i integralni nacionalni interes.Tu treba prozvati pojedince a na stranke…..

 18. Anonimni kaže:

  Taj nas a i moj svecenik bolje da se brine za svoje stado nego da nas dili na dobre ili lose ovce☺

 19. smaskro kaže:

  Sve mi se cini da je ovo Dacic napiso a nas svecenik Anisic blagoslovijo…Amen..hahaha

 20. didi kaže:

  Kako bi mogao jedan katolički svećenik blagosloviti ono što je Dačić napisao?To bi značilo ili da je sišao s pameti ili da je prisiljen?!

 21. Mister No kaže:

  Savetujem gospodinu Tomislavu Stanticu da ne bude tako ozbiljan kad ga fotografisu , ima izraz lica kao agent Gestapa .

OSTAVITE KOMENTAR