Hitac u „Golubove“ – Spartaku oduzeti bodovi!

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije kaznila je subotički Spartak oduzimanjem bodova zbog dešavanja na utakmici 11. kola Superlige sa OFK Beogradom.

OFK-SPARTAK2

Fudbalskom klubu Spartak iz Subotice oduzeta su danas četiri boda zbog dešavanja na utakmici sa OFK Beogradom u Superligi Srbije, saopštio je Fudbalski savez Srbije!

Odluku je donela Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije (FSS) na osnovu inicijative koju je pokrenuo potpredsednik FSS-a Slaviša Kokeza.

Kokeza je nakon utakmice OFK Beograd – Spartak sazvao sastanak na kom su prisustvovali vodeći ljudi srpskog fudbala i gde je odlučeno da se pokrene istraga.

Jednoglasnom odlukom članova Disciplinske komisije Spartaku su oduzeti bodovi, a evo i obrazloženja:

„Izvršivši uvid u kompletne spise predmeta kao i izvođenjem dokaza, Disciplinska komisija je utvrdila da postoji odgovornost FK Spartak da je na pomenutoj utakmici izveo tim bez većeg broja standadnih prvotimaca koji su nastupali na utakmicama u prethodnim kolima.

Disciplinska komisija je jednoglasno donela odluku da se FK Spartak kazni oduzimanjem četiri boda, a da se protiv trenera Stevana Mojsilovića disciplinski postupak ne može pokrenutu iz razloga što na osnovu člana 6. i člana 82. Disciplinskog pravilnika FS Srbije, trener kluba ne može biti smatran za funkcionera kluba“ stoji u saopštenju FSS.

OFK Beograd je 26. septembra na Karaburmi sa 2:0 pobedio Spartak u utakmici 11. kola Superlige u kojoj je subotički klub igrao sa rezervnim sastavom. Na tom susretu je nastupilo 11 igrača Spartaka, koji su u prvih 10 kola ukupno igrali 822 minuta.

Spartak ima pravo žalbe na današnju odluku a ukoliko ona ne bude preinačena pašće na poslednje, 16. mesto u Superligi.

 

Simović: Selektivna pravda

Predsednik subotičkog Spartaka, Dragan Simović, ogorčen je oduzimanjem bodova njegovom klubu.

„To se zove selektivna pravda. Sad su se setili u FSS da sprovode propise. Mi ćemo tražiti da u Savezu pogledaju unazad godinu dana, pa neka kazne sve klubove koji su kao mi odmarali igrače. Baš me zanima da li će kazniti Partizan što je kao mi odmarao igrače u Novom pazaru. Mi ćemo se žaliti, a ukoliko nas ovde odbiju, potražićemo pravdu i na Arbitražnom sudu u Lozani“, rekao je za „Večernje novosti“ Simović, aludirajući na meč crno-belih u Novom Pazaru između evropskih obaveza.KOMENTARI

 1. adkersu kaže:

  A šta ste očekivali? Da vam zbog vašeg idiotskog poteza Subotička filharmonija odsvira „Odu radosti“ na mitingu podrške na trgu? Upravi i „šefu stručnog štaba“ za početak preporučujem sledeće: na autobuskoj stanici kod stadiona uđite u šesnaesticu, pročitajte i primenite bez odlaganja ono što piše na nalepnici kod vozača – citiram – „крећите се према излазу – krećite se prema izlazu – haladjon a kijárat felé – move forward the exit“. Naravno iz Spartaka i Subotice. Za vašu orijentaciju, izlaz je na istom mestu gde je i ulaz, samo treba da se krećete u suprotnom pravcu od onog kojim ste došli. To je vaša moralna obaveza gospodo. Osramotili ste klub, Sportsko društvo Spartak, Suboticu, navijače kluba i naneli ogromnu štetu fudbalu pa i sportu. Druga je priča zašto se kažnjavanju pristupa selektivno. Zar vaše razmišljanje i „rad u sportu“ nikada nije konstatovalo činjenicu da su u Premijer ligi „večiti“ zaštićeni kao albino lavovi? Doći će i oni na red kad-tad. Ničija nije gorela do zore.A ako se budete obratili Arbitražnom sudu u Lozani proći ćete još gore – najuriće vas iz fudbala za sva vremena (što vam iskreno i želim). Ovim putem molio bih izvršnu, zakonodavnu i sudsku vlast – „a sad, svi na svoje radne zadatke“ (što reče jedan onomad)!

 2. peki kaže:

  @l ADKERSU

  +1

  Svaka ti je na mestu.
  Uhvatili se u kolo sa jacima, pa sad kad su ih jaci pustili niz vodu sad bi oni da se bune. E ovo im je da se opamete, da vise ne sramote Spartak i Suboticu sa namestenim utakmicama. Mene je prosle godine bila sramota one utakmice sa Donjim Sremom kad je sudija pri kraju utakmice sudio dva penala za Spartak kako bi opstao u ligi. Jos tada su trebali da ispadnu iz lige ali ne…malo su se zaigrali pa sad doslo vreme za naplatu svih tih bodova iz proslih sezona….

OSTAVITE KOMENTAR