Hitac u grudi za saradnika Alena Kurine

Policija sumnja da je Nemanju Grčića, inače bliskog saradnika Alena Kurine, vođe jedne od najjačih kriminalnih grupa u Vojvodini, ubio muškarac Z. D. iz Subotice jednim hicem u grudi. Sumnja se da mu je u izvršenju zločina pomogla upravo Grčićeva supruga!

Operativcima koji rade na rasvetljavanju ovog ubistva poznat je identitet egzekutora, Z. D. (52) iz Subotice, a to je navodno muškarac koji trenutno robija, ali je pušten na zatvorski vikend. Mrak i šuma omogućili su mu da se nesmetano udalji sa mesta zločina.

 

Operativna saznanja policije ukazuju da je ubijeni Grčić upravo prekjuče trebalo da se poslovno sastane sa jednim saradnikom.

Da situacija bude još bizarnija, MUP je danas saopštio da je policija juče popodne privela dve osobe zbog ubistva Grčića i da je za zločin osumnjičena i D. Đ. (43) iz Beograda, inače Grčićeva supruga.

Ona je nakon ubistva ispričala da su suprug i ona zajedno iznajmili apartman u šumi koji je izlovan i daleko od puta i da je sledećeg dana, oko 22.50 nepoznati muškarac, koji je na glavi imao kačket, upao u njihovu sobu. Ona je ispričala da je Grčić u tom trenutku ležao na krevetu dok je ona bila u kuhinji. Rekla je i da je napadač prvo nju odgurnuo, da je ona vrisnula, zbog čega je njen suprug skočio s kreveta i počeo da se tuče sa napadačem koji je onda izvadio pištolj i ispalio mu jedan hitac u grudi.

Ona je tvrdila da je napadač onda pobegao u šumu, da je njen suprug pao mrtav, a da je ona istrčala iz bungalova i dozivala pomoć.

Međutim, kako saznajemo, MUP sumnja da je D. Đ. otvorila vrata apartmana i pustila napadača koji je upucao njenog supruga.

Grčićevoj supruzi je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici.

Vlasnica bungalova: Žena je vikala da joj je ubijen muž

– Nisam čula ništa, niti sam videla da je neko došao. Shvatila sam da se nešto dešava tek kada je žena dojurila do nas i vikala da joj je ubijen muž – rekla je za „Blic“ Vesna, vlasnica bungalova.

Prema njenim rečima, ubijenog nije poznavala.

– On je prvi put bio kod nas u bungalovu, dok je žena sa decom dolazila ranije. Došli su u sredu, a trebalo je u petak da idu kući. Zaista ne znam ni ko je bio, ni čime se bavio – dodala je vlasnica ranča.

Nemanja Grčić bio je blizak saradnik Alena Kurine, vođe jedne od najjačih kriminalnih grupa u Vojvodini. Osuđivan je zbog prodaje heroina i krađe vozila, a privođen je i zbog nanošenja teških telesnih povreda.

– Ubijeni je bio povezan sa narko-grupom Alena Kurine, a svojevremeno je robijao tri i po godine zbog krijumčarenja heroina. U junu 2010. uhapšen je na podrušju Raške, a u njegovom „sitroenu“ tada nađeno pola kilograma heroina, koji je sa teritorije Kosova trebalo da prokrijumčari u Beograd. Ovim ubistvom je zadat udarac narko-grupi Alena Kurine, a sasvim je moguće da iza likvidacije stoji suparnički klan iz Vojvodine – naveo je sagovornik „Blica“ upoznat sa istragom.

Alen Kurina je svojevremeno, osim za trgovinu narkoticima, bio privođen i zbog skrivanja Vojislava Šarčevića Anestezije iz Novog Sada, koji se dovodio u vezu sa ubistvom Subotičanina Mirka Milićevića Hajčara (42), u julu 2016. Sa čak devet metaka je ranjen u oktobru 2015. kada je na Paliću ubijen Filip Vilotijević, a blizak je i sa njegovim bratom Stefanom, koji je nedavno iz Austrije izručen Srbiji.

Policija češljala svaki pedalj šume

Odmah posle njenog poziva, policija je blokirala taj deo Vrdnika i krenula u potragu za ubicom. Češljali su svaki deo šume, ali egzekutor nije uhapšen.

BlicKOMENTARI

  1. Peki kaže:

    To što se bagra međusobno trebi i nije neka šteta.
    Najbolje je ovako, negde u šumi, u divljini.
    Tragedija je što često može da strada neko ko je slučajni prolaznik ili nedužni posmatrač kada se istrebljuju u gradu.

OSTAVITE KOMENTAR