Hitna pomoć na početku godine

U Novogodišnjoj noći, ekipe su pretežno intervenisale u kućnim uslovima kod hroničnih pacijenata, dok se na javnom mestu intervenisalo zbog osoba u alkoholisanom stanju. Jedan pacijent je vožen na Institut za kardiovaskularne bolesti Vojvodine zbog akutnog infartka srca — potvrdila nam je dr Mihaela Budimski, piar subotičkog Doma zdravlja.

Početak godine doneo je prema tvrdnjama nadležnih u Domu zdravlja i veći broj intervencija za Hitnu pomoć.

— Ekipe su intervenisale i 1 januara te je za 24 sata bio 44 izlaska. Intervenisalo se kod pacijenata na javnim mestima koji su bili u akutno napitom stanju, zbog povreda usled pada, dok se u kućnim uslovima u većoj meri izlazilo zbog simptoma gušenja, povećanog krvog pritiska .

hitna
Ambulantni pregledi se i dalje obavljaju u ambulanti IV, na Halaškom putu. U periodu praznika, veliki broj pacijenata se javio te je do sada obavljeno 250 pregleda a pacijenti se žale na povišenu temperaturu kao i simptome izazvane virusnim infekcijama.

Tokom prošle godine, ostvaren je veliki broj ambulantnih pregled, čak 16.550. Kako su nam potvrdili u Dečijem dispanzeru, proteklih nekoliko dana uključujući i dane novogodišnjih praznika, obavljen je veliki broj pregleda dece. Virusne infekcije gornjih respiratornih puteva su najčešći simptomi zbog kojih su roditelji dovodili svoju decu.

 

Subotičke novineKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR