Hoćemo stadion

Promocija fudbalskog kluba Spartak i uvertira za subotnju utakmicu, ovog puta imala je jednu krupnu poruku. Centralno mesto zauzima zahtev HOĆEMO STADION, koji su izneli navijači a na kraju iza njega stali i igrači.

 

Ko ne zna, nije lako biti privrženik subotičkog kluba i gledati kako se podižu novi i renoviraju stari stadioni drugoligašima i trećeligašima a da na spisku nema ovog našeg, najstarijeg u zemlji, u gradu u kome se prvo igrao fudbal.

 

Mnogi bi zadovoljni bili barem reflektorima, za koje veći deo novca nudi evropska fudbalska federacija. Četrdeset sezona je prošlo od kada se planiraju svetla na Gradskom stadionu. Sada kada se čini da je taj debelo zakasneli deo važnog sportskog objekta, nikad bliže, našeg stadiona nema ni u jednoj kombinaciji.

 

Ni jedno do sad ponuđeno opravdanje nije zadovoljilo navijače i ovaj zahtev će se sve više i jače čuti.

Halo Bratić – bez starca nema udarca !KOMENTARI

 1. stormwatch kaže:

  Dok se selendre i selendretine opremaju modernom opremom na stadionima, nas Suboticki, na koji je kada je izgradjen stalo 5x vise ljudi nego na tada najvecem stadionu u Jugi, zarasta u korov.

 2. deki85 kaže:

  ima tu mnogo toga za uciniti pre reflektora. Stolice na tribini, nadstresnice, stepenice do tribina, parking, wc, zatim zid koji bi delio same tribine od stabala u njihovoj zaledjini, kako se ona be bi morala seci. A reflektori iziskuju prethodno trafo stanicu. Atletska staza je takodje propala. Veliko pitanje je da li je lakse rekonstruisati ili krenuti ispocetka….

 3. madafaka kaže:

  Vazno je, da mi imamo setaliste na prozivci, fontane, parkovi, tu je i nov bazen na prozivci. To nam jako potrebno -.- HOCEMO STADION!!!

 4. bob kaže:

  Nema frke radićemo biće i stadion samo da igrate bollje i kvalitetnije, a i da ove vaše grafitere obuzdate. Verujte nećete bolje prolaziti sa plavim natpisima na fasadama, ostaje samo mržnja i bes.

 5. Boka kaže:

  Slazem se da stadion zasluzuje vise… Ali hajde da ne preterujemo: SELA TI NISU KRIVA! Samo toliko…

 6. natarabi kaže:

  docice i to na red! ja ionako odem na dve tri tekme kad navijaci budu normalni eto i mene na stadionu ma kakav on bio.  radje odem na Backu nego Gradski stadion!

 7. Ninja kaže:

  Vidim da bas ima talenata ovde… 😀

  Sigurno Sebesic, Ljutovo i slicna sela imaju bolje stadione od Subotickog.. Decko gde ti zivis? Pa ta sela imaju ulice koje jos nisu asfaltirane.. Kao i sama Subotica… Samo cu reci, u redu je 😀

 8. adkersu kaže:

  Stadion kao i pozorište je političko pitanje!Think about it!!!

 9. igor kaže:

  lepse bi bilo zatvoreno klizaliste. koje mogu svi gradjani da koriste. i za rekreaciju. ali odrzavanje takvoga objekta je za grad brutalno. kao i stadiona pa voda je stalno izkjucena . ko bi to placao. privatizacija nek svi ti objekti budu vlasnistvu pojedinaca.pako zeli na stadion nek placa.

 10. SUboticanin kaže:

  svak cast igracima i klincima…. ali ona gomila **** juce na trgu pored srusene subotice… sramota!! I to gradska vlast podrzava… paljenje baklji i divljanje u centru! SRAMOTA…. SUBOTICA JE BOLESNA I MRTVA ZA NORMALNE I CIVILIZOVANE LJUDE! E ŽUTI STA VI PODRZAVATE I STA URADISTE OD SUBOTICE :((((((

 11. northboy kaže:

  totalno podrzavam ovu ideju i parolu navijaca, Subotica ima ocajan stadion, dok se radnickom iz Nisa gradi potpuno novi, a tim im cak i ne igra u prvoj ligi! Mislim da bi najbolje resenje za postojecu situaciju bilo da se ne ulazu pare u rekonstrukciju postojeceg stadiona, nego da se iskoristi prostor(povrsina) koja pripada stadionu, a ona nije mala, a ne podrazumeva samo stadion, nego i par hektara oko samog stadiona, stoga bi najbolje bilo raditi po principu kako rade svi evropski klubovi, a i danasnja lokalna vlast u gradu i zemljiste dati besplatno investitoru da on izgradi stadion! Isti princip koji se danas primenjuje za fabrike u industrijskim zonama, samo sto bi investitor imao slobodne ruke po pitanju izgradnje ostalih sadrzaja u okolini stadiona( soping centar, rekreativini centar, restorani, ostali poslovni prostori od kojih bi on ubirao zaradu, a bio bi duzan da npr. napravi funkcijonalan stadion od 15-20 hiljada mesta( realno subotici je to sasvim dovoljno)  sa svom potrebnom savremenom opremom tipa semafor, reflektori, ozvucenje na stadionu, kao i obezbediti barem krovnu konstrukciju iznad tribina, jer nije relano ocekivati neke stvari poput pokretnog krova i nesto vise….toliko o mom misljenju!

 12. Beli kaže:

  Lansky, ajde više jedan istiniti članak sastavi o ovom Spartaku. Ja sam navijač Spartaka od rođenja, jer mi je otac igrao u zlatnoj generaciji-osam godina. Navijač sam ali gradskog kluba a ne privatnog koji se predstavlja lažno kao da je onaj stari, pa čak i tradiciju, osim imena, bahato prisvaja. Zna  se ko je sada u upravi kluba. Zna se ko orkestrira navijače.

  Dobro je da navijači traže novi, veliki stadion, samo je pitanje ko to treba da da pare za izgradnju i za održavanje. Doduše, bogaćenje na račun naroda je još u toku pa možda prođe. Kada bi to bio gradski klub, verujem da bi građani i na samodoprinos pristali, jer Subotica jeste fudbalski grad.

  Koliko se ne poštuje tradicija, vidi se i iz toga da čika Bogešiću, jednom od osnivača kluba, nije održana poštena komemoracija kada je umro. Šta reći više ?

OSTAVITE KOMENTAR