I Dunkermotoren dobija fabriku

Danas su u Privrednoj zoni Mali Bajmok, otpočeli radovi na izgradnji pogona za potrebe Nemačke kompanije Dunkermotoren, koja je trenutno smeštena u susednoj hali u Slobodnoj zoni pored Velproa. Mehanizacija SMB gradnje je ušla u plac i trenutno se radi na njegovom ograđivanju i pripremnim radnjama.

Plac koji se ograđuje se nalazi ispred placa Norma grupe.

Takođe počeli su radova na drugoj fazi infrastrukturnog opremanja Privredne zone Mali Bajmok, na parcelama na kojima će svoje pogone izgraditi Kalcedonija i Svarovski. Ova faza infrastrukturnog opremanja obuhvata postavljanje vodovodne i kanalizacione mreže, uređenje saobraćajnica i postavljanje javne rasvete, nakon čega će zona biti 90 odsto infrastrukturno opremljena. Radovi će traja ti oko tri meseca.

Čekajući KalcedonijuKOMENTARI

 1. nemsho kaže:

  Bravo za Suboticu! drago mi je da je grad najzad počeo da se razvija. Nadam se da me nećete pogrešno shvatiti, ali ako se u naredne dve do tri godine budu nastavile investicije u gradu, u subotici će se u potpunosti oporaviti tržište rada, a pritom i steći uslovi za imigraciju stanovništva iz drugih gradova. Više zaposlenih, više plata, veća potrošnja a zatim i više stambenih zahteva… To će sigurno imati dobar impuls za stambeno-građevinska preduzeća. 

  veliki pozdrav za sve čitaoce!

 2. snezana kaže:

  Napokon i kod nas  da je pocelo nesto da se desava ,da ce omladina imati priliku da se zaposli i zaradi  svaka cast
  😀

 3. josip kaže:

  bravo samo napred Subotico

OSTAVITE KOMENTAR