I subotički advokati u obustavi rada

Zbog ubistva advokata Dragoslava Miše Ognjanovića u Beogradu, i subotički advokati obustavili su rad. Potpuna obustava rada će trajati do kraja nedelje, te advokati neće pristupati na ročišta za glavnu raspravu i glavne pretrese pred sudovima, neće pristupati pred tužilaštvima u istražnim postupcima i postupcima pregovora oko primene oportuniteta ili sporazuma o krivici. Advokati u ovom periodu neće pristupati ni pred organima uprave, javnim beležnicima i privatnim izvršiteljima, kao i ni u policiju u pretkrivičnim postupcima, osim u slučaju prijema rešenja o zadržavanju i saslušanja pred sudom povodom određivanja pritvora.

RTV YU ecoKOMENTARI

 1. I eto kaže:

  sada stali i ovi za ratne dnevnice i diskriminaciju..

 2. Slavko kaže:

  Ne vidim ja nikakvu razliku između ovakvih branilaca i njihovih klijenata, a ni onih koji obustavom rada brane ovakve a zbog toga ispaštaju normalni i pošteni građani. Sve je to ološ ovog društva koju treba malo naučiti redu. Dokle trpeti advokatsku tiraniju i ucene?

 3. JaPaja kaže:

  Baron Minhauzen je mala maca po pitanju istine kad je rec o advokatima. Jasno mi je da moraju da odbrane svog klijenta ali svakodnevnim lazima i podmetanjima sigurno nije moralan nacin da izvuku lopova , silovatelja, narko dilera ……

 4. dura lex sed lex kaže:

  Ja sve vas uopste ne razumem. Da li vi zelite ziveti u drzavi bez advokature? Bez nekoga ko ce vam pruziti pravnu pomoc i voditi racuna da se vase pravo postuje u skladu sa vazecim zakonima? Advokati niti prave zakone niti ih mogu manipulisati kako im se hoce. Ja sam par puta u zivotu imao posla sa advokatima i oni su zastupali moje interese. Cak i onaj advokat koji mi je jednom prilikom lepo rekao da nisam u pravu, objasnio zasto nisam, i da moja tuzba nema nikakvog smisla, on je radio u mom interesu i spasao me ne samo pravne blamaze nego i vece finansijske stete.Drzava bz pravnog sistema , bez advokature, i sudstva, je obicna orijentalna satrapija u kojoj nije vredno ziveti. Postoje naravno i one drzave u kojima stanovnici jednu satrapiju i orijentalnu despostiju dozivljavaju kao nesto sasvim normalno i tamo se najbolje osecaju. Na zdravlje im.

 5. Jova kaže:

  Eno čitam u Blicu kako su uplakani navijači, narko bosovi, podvodači i ostala gamad koju je dotični advokat branio. Sramota na šta se svela Srbija.

 6. Tesic kaže:

  Kada ubiju nekog obicnog coveka onda se svi redom guraju da ga brane, naravno zbog para, sada kad je ubijen advokat treba da se obustavi rad svih advokata. Pa zar su oni vredniji ljudi od nas ostalih ili sta?

 7. dura lex sed lex kaže:

  Po prirodi svog posla advokati brane lopove, podvodace, siledzije, ratne zlocince, ubice, i tome slicnu klijentelu. Branili bi oni i posteni svet, ali njega nema po sudnicama i advokatskim kancelarijama, pa zato moraju da brane ono sto imaju i sto im je preostalo. Kada ubiju taksistu, protestuju taksisti, kada ubiju advokata, protestuju advokati. Zasto protestuju? Zato sto tu nije rec o ubistvu Marka ili Janka, nego o ubistvu zbog bavljenja odredjenom profesijom. Pucnji na Novom Beogradu nisu namenjeni nekoj XY osobi nego je pucano u jednu profesiju. I to ne u bilo koju profesiju, nego bas onu profesiju bez koje nema pravne drzave, i bez koje je nemoguca vladavina prava.

OSTAVITE KOMENTAR