Igralište ograđeno, deca bezbednija

Kako bi se povećala bezbednost dece, a na zahtev samih roditelja, jedno igralište u MZ „Dudova šuma“ je ograđeno. Osim toga, u ovom delu grada asfaltirano je i nekoliko ulica, a do kraja godine nov kolovoz dobiće još dve.

Na igralištu između Aleje Maršala Tita 19 i Petra Lekovića 5 na Radijalcu, Bojana Bačić, svakog dana provodi vreme sa dvogodišnjim sinom i prijateljicom, koja tu takođe dovodi njeno dvoje dece. Kaže da je problem bio što igralište nije imalo ogradu i što su stalno bile na oprezu da deca ne istrče na put, međutim, budući da igralište nije u potpunosti zatvoreno, psi lutalice i dalje ulaze, što je drugi problem koji je, nažalost, i dalje prisutan.

Iz MZ „Dudova šuma“ poručuju da će igralište, nakon ograde, dobiti i kapiju, a da je sve urađeno upravo na zahtev samih roditelja.

U ovom delu grada urađeno je još nekoliko investicija: asfaltirane su ulice Sekereš Lasla, kao i 27. Marta, prilazi spravama u Dudovoj šumi, a pre dva dana je završen nov kolovoz u Ulici Miloša Obilića, koji je i proširen. Do kraja godine još predstoje Ulice Petra Lekovića i Braće Majer do Karađorđevog puta.

TV Subotica

 KOMENTARI

 1. stormwatch kaže:

  Takva „ograda“ ne pruza dovoljnu zastitu za decu, a i igraliste nije zasticeno bez kapije. Flis papir ogradu moze da preskochi svaki manijak a i sa ulicne strane ograda bi trebala biti daleko jaca, za extra sigurnost dece i roditelja bi isto trebalo postaviti 24h CCTV.

 2. eva kaže:

  Bezveze napravljen par parking mesta oko igralista – da vise ne moze niko da parkira normalno !!!

 3. pere kaže:

  Ma da bas je bilo romanticno parkirati u blatu

 4. saša kaže:

  @stormwatch
  Opet ovaj što zna kako „Lastini“ vozači voze po svetu, kakvi se kolači jedu u Evropi. Sad se razume i u ograde oko dečijih igrališta, a bogami i u video nadzor. Dobro sam ja rekao da ti tamo na zapadu ne radiš ništa sem što primaš socijalu i pratiš vesti iz Srbije i lupaš gluposti po tastaturi. Da se razumemo ne smeta meni tvoja kritika svega i svakoga nego to što si ti samoga sebe ubedio da si sveznalica.

 5. stormwatch kaže:

  @sasa

  Tebi ocigledno smeta sto se ja razumem u neke stvari. Drugo, ja ne primam nikakvu socijalu, ali znam da ti primash botovsku platu…verovatno i zivis sa roditeljima i ne bi znao sam da se okrenesh oko svoje ose.

OSTAVITE KOMENTAR