Imam, gvardijan, sveštenik i predsednik Jevrejske opštine dali krv

Predstavnici četiri verske zajednice u Subotici, pravoslavne, katoličke, muslimanske i jevrejske, zajedno su dali krv u Službi za transfuziologiju Opšte bolnice.

Tolerancija, saradnja i međusobno uvažavanje verskih zajednica na severu Bačke oduvek je bilo za primer, ali je ovo prvi put da različite konfesije zajedno posete zdravstvenu ustanovu i učine gest dobre volje za primer svim građanima.

Krv su dali protonamesnik Dragan Stokin, starešina Hrama Svetog Vaznesenja Gospodnjeg, fra Zdrnko Gruber, gvardijan Franjevačkog samostana, Robert Sabadoš, predsednik Jevrejske opštine, i Selmo Dreković, glavni imam u Subotici.

davanje krvi

– Već dugo se povremeno sastajemo i imamo prijateljske susrete i razgovore koji nisu vezani za veru već za lične odnose. Tim susretima se odazivaju predstavnici Evangelističke i Protestantske crkve. Na jednom od druženja se rodila ideja da bi bilo dobro da uradimo nešto zajedno i damo primer građanima, a kada smo čuli da nema dovoljno krvi u rezervama odlučili smo da zajedno damo krv. Otac Dragan Stokin nas je pozvao i svi smo se rado odazvali. Ujedno smo želeli da ukažemo da prijateljstvo nema veze sa konfesijama i da nema granica – kaže Robert Sabadoš, predsednik Jevrejske opštine u Subotici.

 

BLICKOMENTARI

 1. Mister No kaže:

  Čudi me da nisu počeli negativni ateistički, satanistički , fašistički , komunistički i ostali bezbožnički komentari . A da , tek je pola osam.:)

 2. Idi begaj kaže:

  Kasnim….. 🙂
  Treba im prvo proveriti nivo alkohola u krvi.
  Krvopije daju krv!

 3. Filip kaže:

  Neka plate porez!

 4. Edvin kaže:

  Neka plate porez!

 5. pinki kaže:

  Mister No
  Daju i ateisti krv

 6. jasso kaže:

  @ Mister No
  Jesam ateista i zasto bi ovo negativno komentarisao,ako vise verskih zajednica se druzi i ako su zajedno dali krv,bio bi i ja davalac da mogu i dao sam jednom krv,ali sada zbog velikog dijabetesa to ne mogu,samo mi malo smeta sto je to ovaj sajt odmah objavio na velika zvona,a dosad nisam jos ni jednom vidio,da su objavili da je neki obicni davalac dao krv X Y puta,ovi dali jedamput i odmah na velika zvona,to mislim da nije u redu…

 7. Rom kaže:

  Pinki kad si ti video da ateisti daju krv?
  Ateisti ne veruju u jista pa tako i u davanje krvi 😀 nisu humani uopste… Mracna sila ih obuzima pa nemaljudskosti u njima…q

 8. i kaže:

  Siroma taj koji dobije tu krv.Kad ga puste iz bolnice imace zelju da se opasa sa explozivom i zaleti u masu ali usput dok trci pomislice da bi bilo lepse voziti se najvecim crnim audijem a krajickom oka primetice detesce prkeko puta koje ce mu izmamiti neke nepostene misli.

 9. Lenin kaže:

  Među ateistima puno više dobrih ljudi,nego u zaluđenih vernika!Fakat!Jeste li čuli ili videli, da je neki ateista ubija nedužne ljude uz uzvik “ U ime ateizma“?Jesu li ateisti istrebljivali narode koji nisu hteli prihvatiti ateizam?Ugnjetavaju li ateisti neistomišljenike?
  Nama ne treba reklama ni u kakvom smislu.Mi opstajemo jer se volimo bez rezerve,verujući u ljudskost.Toliko.

 10. igor vuković kaže:

  ajd sad svi komentatori u kolonu po jedan i pravac transfuziologija!!!da dajete krv k’o što kenjate, gde bi nam bio kraj….pozdrav Pećiki i ostalima na Transfuziologiji….

 11. pinki kaže:

  Rom Lenin
  Ili si covek ili nisi…znam i jednih i drugih koji bi ruku dali da spasu neciji zivot, a i onih koji samo ja pa ja, misle samo na sebe!

 12. ateista kaže:

  Ja sam ateista i dao sam do sada 2 puta krv. I dalje cu davati, A ovi na slici ce dati samo jednom i to samo u marketinske svrhe.

 13. punisher kaže:

  ako i ja dam krv, necu morati da platim porez?

 14. Anonimni kaže:

  ja sam ateista – VERUJEM DA NE VERUJEM

 15. Mister No kaže:

  Provokacija uspela jer mnogi su se pronašli u opasci ,nisam izdržao da ne bacim kosku. Ja sam dao krv pre dve nedelje i što se toga tiče , meni je savest mirna. Prijatan ostatak dana svim ciljnim grupama koje sam sponenuo.

 16. Lenin kaže:

  Ja sam ateista-I VERUJEM u sebe.I verujem u svog životnog saputnika koja je izdržala 40 godina uz mene uprkos svim poteškoćama koje smo zajedno preživeli.Verujem u svoju decu,unučad… Verujem u komšije jer su dobri ljudi.Verujem u seme koje zasadim.Verujem u biljku koja nikne iz semena,u plod što ta biljka daje.Verujem u voće iz moje bašte,verujem i znam da bez mog truda tog voća ne bi bilo.Verujem u jabuku,breskvu,grožđe kad ga osećam pod prstima,mirišem,okusim,sazvačem,progutam…Verujem što vidim, čujem,osećam.Verujem da će Dule vratiti 230 evra,što je pozajmio od moje žene pre tri godine… E,ipak u to ne verujem. 🙂
  To je to.I ako bog da,onda ću do kraja života biti ateista. 😀
  Ps:Krv sam počeo davati u JNA.Imam zlatnu plaketu dobrovoljnog davaoca krvi.Nažalost pre 15 godina su me odbili zbog srčanih tegoba. 🙁

 17. Lenin kaže:

  @Mister No
  ???Hahahahaha…. Ajde malo smanji to oduševljenje u sebe.Ja bi u svakom slučaju bacio koment na ovaj interesantan događaj.Nije zbog tvoje opaske.Četri drugara u toku poker partije došli na ideju da sutra zajedno odu dati krv.To što su iz starešine vojske različitih vera,doš’o k’o šlag na tortu,kao i novinar koji se slučajno našao na mestu.
  Molim te kad si već tako pametan,sad svrstaj sve ostale te po tebi,ateističke,fašističke,komunjarske,satanističke…itd,komentare po karakteristikama.Koji je koji?Recimo ovaj,da ti olakšam,stavi među fašističke.Ali obrazloži zbog čega.Kao i ostale.Nije to tebi teško,pa vičan si da bačenom koskom nateraš ljude da se late tastature. 🙂

 18. easy58 kaže:

  puno krvi nam popili nesto slabo daju nazad!!!! nece curi napolje 🙂

 19. Megille kaže:

  Ha ,ha sada se druže jer dobiju novčana sredstva iz državne blagajne ,vratili su im imovine koju su komunisti oteli, i to bez velike procedure , čak ni vlasništvo nisu trebali podrobnije da dokažu. Ali nijhovim vernicima država ništa ne vraća . Tako da im ni lemozija od strane vernika više nije interesantan. Dobro oni žive na grbači naroda , a još će i bolje kada Srbija uvede porez za vernike. Bit će banja i za državu i za crkve. A narod će im u pravom smislu biti samo ‘ stado’

 20. krass1 kaže:

  @Megille

  Mislio si ‘ ovce’.

 21. Megille kaže:

  @ krass1 ,može i stado…ovaca . Potpisujem.

OSTAVITE KOMENTAR