INCIDENT: Prosuo iseckane papiriće ispred predsednika Skupštine

Odbornik Silard Almaši izazvao je incident na sednici Skupštine u Subotici tako što je razbacao gomilu isečenog papira, najverovatnije skupštinskog materijala, zbog čega je vanredna sednica na samom početku prekinuta na nekoliko minuta.

suboticka skupstina

Sednica je bila zakazana zbog usvajanja godišnjeg Programa izdavanja državnog zemljišta, ali je pred početak rasprave Almaši, predstavnik „Mošt“ („Sada“) u odborničkoj grupi LDP-LSV-Mošt, izašao za govornicu i umesto o zemljištu govorio o rušenju i izgradnji Narodnog pozorišta, podsećajući na 400.000 cigli koje su nestale pre šest godina. Posle kraćeg izlaganja, prosuo je ispred Ilije Maravića, predsednika Skupštine, iz kutija gomilu isečenog papira koji, prema Almašijevim rečima, simbolišu nestale cigle.

– Pre nekoliko godina doneo sam jednu ciglu u Skupštinu i nju su čak ukrali. Pitao sam ih gde su ukradene cigle, i to pitam i gradonačelnika koji je već 20 godina u vlasti. Napravio sam ovaj performans da bi videli simbolično količinu nestalog materijala – izjavio je Almaši.

Pošto je Almaši govorio na mađarskom jeziku, predsednik Skupštine je pred njegov izlazak za govornicu uključio slušalice za prevođenje, međutim, one nisu radile, zbog čega ga je zamolio da na kratko prekine započeto izlaganje. Maravić je dobio druge slušalice, ali posle nereda u sali je rekao da nije pažljivo mogao da prati o čemu govori i da ga zato nije prekinuo na vreme. Silardu Almašiju je izrekao opomenu zbog zloupotrebe poslovnika, a na primedbu odbornice Josipe Ivanković prihvatio je krivicu da je trebalo odmah da ga prekine. Sednica je prekinuta na tri minuta koliko je higijeničarima trebalo da očiste salu.

Ovo nije prvi incident koji je Silard Almaši izazvao u Skupštini Subotice. Pošto je pre nekoliko godina unosio cigle u Veliku većnicu, pre godinu dana je udaljen iz skupštinske sale jer je ćutao za govornicom i na taj način protestovao jer materijal nije bio preveden na mađarski jezik.

Skupština Subotice je posle incidenta usvojila Program izdavanja državnog zemljišta. Prema tom Programu, od zakupa zemljišta u gradski budžet će ući oko 127 miliona dinara, a Grgur Stipić, šef Odseka za poljoprivredu, rekao je da je ove godine RGZ dostavio podatke o 18.319 hektara zemlje, od čega je više od 2.000 građevinsko i drugo zemljište, a Programom je predviđeno da poljoprivrednicima bude ponuđeno 14.695 hektara.

 

BlicKOMENTARI

 1. BUCKAS kaže:

  Stvarno di su ciglje

 2. Radnik kaže:

  Pitajte sefa magacina panongrad firme R.V.Ž. gde su cigle

 3. ja kaže:

  SMB ograda, tu su cigle !!

 4. Djuro kaže:

  Jelen salas.smb ograda.i jos dosta podruma za vino itd.

 5. pih kaže:

  aj ćuti i lepite plakate

 6. S&S kaže:

  J.bote, stvarno se još nezna gde su ciglje?

 7. punisher kaže:

  zna se gde su cigle ali svi mudro cute o tome. Jos jedna pljacka grada je prosao bez posledice. pitanje je samo dokle?

 8. Lenin kaže:

  E,da su samo cigle nestale.Cement,kreč,armir metalurgija…itd.Kad bi čuvari smeli pričati,ali oni su moralidržati držati zube na zubima,jer bi gubili radna mesta.Čak su dobili i fizičke pretnje.A i šta bi vredelo reč običnog proletera,protiv bahatog krimogenog političara sa debelim vezama.

 9. arlekino kaže:

  Cigle su stajale na stovaristu Panongrada koji je izvodio radove na pozoristu. Kad je Franciskovic izvrsio samoubistvo poverioci Panongrada su sa stovarista pocistili sve, pa i cigle. Sta tu nije jasno?

 10. delija kaže:

  ja mislim da su kod josipe ivankovic

 11. Megille kaže:

  A stare cigel na salašima novih bogatasa ,Zvonka vinara ,i u njgovom kaminu , pa onda u ogradama i zidovima kurija po okolici grada …

 12. Anonimni kaže:

  ulica Ferenca Bodrogvarija i okolina sve do pruge i u dubini prema Parku sportova
  ugradjeno – nameshteno, manje skriveno, lepo izgleda. Odzvanja na aplauz iz
  pozorista, kao i graja sa Korzoa. Sablasno je jer verovatno ima i duhova.

OSTAVITE KOMENTAR