Infstud među najpoželjnijim poslodavcima u IT industriji

Rezultati istraživanja „Najpoželjniji poslodavac 2018“ pokazuju ko su najatraktivniji IT poslodavci u Srbiji. Na osnovu mišljenja ispitanika, deset najbolje rangiranih kompanija su: Microsoft software doo Beograd, Nordeus doo Beograd, Levi9 global sourcing Balkan doo Novi Sad…

Glavni faktor atraktivnosti IT poslodavca su dobri međuljudski odnosi i radna atmosfera, slede prilike za stručno napredovanje i usavršavanje, pa tretman od strane menadžmenta. Visina primanja je tek peti faktor po važnosti, iza sigurnosti zadržavanja posla.

Raste popularnost privatnih kompanija u stranom vlasništvu

Najveći broj ispitanika iz IT branše, nešto više od polovine, želeo bi da radi u privatnoj kompaniji sa pretežno stranim vlasništvom. Na drugom mestu su kompanije u domaćem privatnom vlasništvu, (oko 17%). Manje od 12% navodi da bi želeo da radi u kompaniji koja je u državnom vlasništvu.

Poredeći sa rezultatima istraživanja iz 2016, manje IT ispitanika bira kompanije u privatnom domaćem vlasništvu i državnom vlasništvu kao poželjnog poslodavca. S druge strane, rast popularnosti beleže privatne kompanije sa pretežno stranim vlasništvom.

 

B92

 KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR