Inteligentni pešački prelaz

Prečesto smo skloni da verujemo kako o važnim stvarima sigurno vodi računa neko pametan i ozbiljan. „Ima ko o tome misli“- tešimo sebe. Svaki dan nam nešto govori suprotno.

Ovaj pešački prelaz u ulici Đure Đakovića spada u one primere koji uveseljavaju korisnike interneta – world wide. Dobar vic para vredi.

 KOMENTARI

 1. Stormwatch original kaže:

  Ne moze biti inteligentniji od onih koji ga proizvode

 2. Džoni kaže:

  A šta je konkretno problem? Zebre su za pešake, crvene površine za bicikliste. Jel imamo pešačke staze? imamo! Da li se nastavljaju sa zebrama? Nastavljaju? Da li imamo biciklističke staze sa svih strana? Imamo! Da li se nadovezuju na crvenu površni? Naravno!

 3. Džoni kaže:

  a to što je drvo sa leve strane, isto tako je na drugoj strani dijagonalno. Nije najspretnije rešeno ali nije ni nepravilno. možemo se smejati jedino ovoj nazovi vesti

 4. Komšinica kaže:

  @Đoni
  U čemu je problem pitaš? Hi, hi, hi…sve imamo samo ne možemo da ga koristimo !

 5. Salamander kaže:

  Ako zanemarimo blato koje po kojem mora da se gazi ovo je jako opasan prelaz jer vozila ne mogu da uoče pešake koji se nalaze iza drveta, a isto tako i pešaci imaju isti problem. Nije ovo jedinstveni slučaj pa molim nadležne malo da prošetaju po gradu (ne samo u centru) da vide kako saobraćajni „stručnjaci“ rešavaju probleme.

 6. gordana kaže:

  Posledica stranačkog zapošljavanja.Toliko.

 7. Džoni kaže:

  @Komšinica
  molim te pojasni?

  @Salamander
  Nije ti ovo autoput, vozi se do 50 na sat, ne može tebe toliko iznenaditi pešak ako voziš u skladu sa propisima, a pogotovu uzimajući u obzir da je tu škola

  Ponavljam, nije najidealnije rešeno ali daleko je od velikog problema. Slažem se jedino da danas svako učestvuje u razvoju grada, ali ovo drvo i ovaj prelaz nizu nikli preko noći, ovo stoji tako poslednjih 10 godina, ako ne i više, sada odjednom smeta??

 8. sumorno kaže:

  @Džoni
  Nisi baš pametan ?
  Nikom ne smeta veruj mi,to je tvoj problem,samo nemoj širiti tvoju glupost.
  U našim krajevima je to zarazno.

 9. proka kaže:

  To kad SNS regulise saobracaj

 10. proka kaže:

  Kamen bi pokvarili

 11. Picousti kaže:

  Kandidat SNS za gradonačelnika Subotice
  http://www.gradsubotica.co.rs/wp-content/uploads/2018/01/sns.jpg

 12. Salamander kaže:

  @Džoni
  Pa nije auto put, ali ako vozite automobil i neko vam „iskoči“ iza drveta pa da vozite i 5km/h niste u stanju da se zaustavite pa ni da imate reflekse mačke. Ovako stoji već dugo taj prelaz, pa i mnogi drugi prelazi u našem gradu što je evidentno, ali smatram da saobraćajni „stručnjaci“ mogu recimo da pomere prelaz nekoliko metara dalje ili da smisle neko modernije rešenje. Po vama svi treba da se molimo prije svake vožnje ili prelaska ulice umesto da smanjimo rizik. Da svi tako razmišljaju ne bi postojali ni ležeći policajci, ni ogledala na nepreglednim raskrsnicama, ni semafori pa ni mnoga druga saobraćajna rešenja za koje smatram da uglavnom smanjuju rizik – zar možda grešim? Ako rizik postoji treba ga smanjiti – kako? Pa to je na stručnjacima koji bi trebalo da budu školovani za to osim ako nisu kupili diplome, a to je već neka druga priča.

 13. midjrrant kaže:

  Zalosno, pa te retardirane crvene povrsine bolje da nisu ni stavljali nemaju svrhu nikakvu, a ti dzoni idi tamo gde su ovo normalni prelazi ako ne vidis nista neobicno

 14. grkljan kaže:

  Djoni…balabane ti li si ?

 15. djuka kaže:

  ma ovo je klasicni clickbait – nemoguce da je neko bas toliko glup. 😉

 16. punisher kaže:

  Ako uzmemo u obzir da su nadlezni regularno zavrsili samo osnovnu skolu (mozda), jos je i dobro ispalo. Sve je tu samo se ne poklapa! XD

 17. Ridick kaže:

  Dzoni kralju ….
  Jako sam se dobro nasmejao
  Super

 18. Slobinetu kaže:

  Hvala ti Dzoni sto si mi ulepsao dan ne vidi sumu od drveta covek…mozda je bas on nas covek koji stoji iza ovog fantasticnog resenja

 19. M kaže:

  Interesantno je da niko nije primetio vozila parkirana u kontra smeru….

 20. Subočan kaže:

  Potrebna je dodatna koncentracija pri prolasku ovim delom ulice. Pošto se dva pešačka prelaza nalaze na pet metara jedan od drugog i činjenice da je sa jedne strane škola, a sa druge autobusko stajalište, potpuno usporim vozilo. Situaciju otežava i nepropisno parkiranje – naročito me živcira kada vidim vozilo parkirano između dva pešačka prelaza (na drugoj slici levo se vidi prostor koji bahati vozači obilato koriste).

 21. Boki kaže:

  Jbt, kakve veze imaju, ova vlast, ona vlast, buduća neka vlast.
  Ovo je propust radnika koji farbaju prelaze.
  Sledeći je opštinski inspektor za saobraćaj, on je trebao da obiđe sve urađene prelaze.
  Koji nije postavljen juče od ove vlasti, niti je komunalna policija zaživela u ovoj garnituri.
  Svi koji hoće da priznaju sebi i drugima, znaju da je komunalna policija tvorevina DS-a. I da su svi tada zaposleni bili članovi DS-a.
  Verovatno su sad većina prešli u vladajuću stranku, i ne krivim ih, možda bih i ja to isto uradio da zadržim “ dobro “ radno mesto.
  Moj greh je što nisam ni u jednoj stranci. Tako mogu da serem po svima poput svih vas!!!

 22. zis kaže:

  Da je postavljen malo ukoso ne bi bio nikakav problem jer se to i radi svuda ali da bi neko prikazao uštedu pribeglo se ovakvom smešnom rešenju a to da se vozi 50 na sat je diskutabilno,

 23. marija kaže:

  zaboravili ste da na isti pešački staje i autobus jedinica pa kada silaziš na zadnja vrata možeš da se popneš na drvo

 24. marija kaže:

  to tako stoji već sto godina

OSTAVITE KOMENTAR