Izabelu i njenog prijatelja u šetnji napali razjareni psi

Subotičanku Izabelu V, njenog prijatelja i njihovog psa rase američki staford napali su psi nalik na kangale, a vlasnik razjarenih kerova zgrabio je najmanjeg i automobilom pobegao sa mesta napada.

Izabela ima šest ugriza, od kojih su dva duboka, a muškarac je, takođe, na više mesta izujedan. Psu su veterinari morali da šiju ranu na nozi, a sigurne smrti spasilo ga je odelo koje su životinje rastrgale na komade.

Izabeline povrede

Incident se dogodio na početku Kelebijske šume gde mnogi građani Subotice izvode pse u šetnju.

– Šetala sam psa, ženku staforda Laru, u društvu prijatelja. Imala je povodac, svetleću ogrlicu i odelce. Već je padao mrak i krenuli smo nazad ka kolima, kada sam začula dubok lavež pasa. Zastali smo, ali posle samo par sekundi pojavio se ogroman pas. Prvo sam mislila da je srednjeazijski ovčar, ali bih pre rekla da su to bili kangali, turski ovčari, koje Turci koriste protiv vukova i za borbe, nažalost. Nije imao uši uopšte, a iza njega su bila još dva psa. Najveći je krenuo na nas i ja sam odmah zagrlila Laru, a u tom momentu se iza nas pojavio automobil pik-ap ili džip sa četiri reflektora. Čovek je sedeo u kolima, prozor je bio spušten i ja sam vrištala „Uradi nešto“. Psi nisu krenuli na mog psa, već na nas, mene i mog prijatelja – priča uznemireno Izabela V.

Izabelin pas koji je napadnut

Opisuje da su psi bili veoma uzrujani i pod tenzijom. Čovek je izašao iz automobila i ostao je da stoji pored vozila, dok su psi grizli i vukli ženu i čoveka.

– Počela sam da vrištim: „Grizu me“, na šta je on rekao: „Ne bi oni ništa“ i onda je najmanjeg, koji nas još nije ni dirao, dok druga dva psa jesu, uhvatio za vrat, stavio u kola i odvezao se. Dva psa koja je ostavio, kidala su nas. Telom sam štilila svog psa, a oni su me grizli otpozadi, dok me je prijatelj štitio od napred. Nijedan od tih pasa koji su nas napali nije imao ni povodac, niti ogrlicu. Izvukli su mi Laru između nogu. Sva sreća da je imala odelce, a oni su ga raskomadali na njoj i onda je uspela da se otrgne. Iiskoristili smo taj trenutak i dohvatili smo grane, koje su bile pored i krenuli smo na njih – kaže Izabela.

Iako su krvoločni psi otišli, Subotičani su čučnuli među drveće, kako bi se uverili da su bezbedni i tek onda, sa granjem u rukama, krenuli su ka svojim kolima. Prvo su Laru odveli kod veterinara, a zatim su potražili pomoć lekara u Hitnoj pomoći.

Lari su rane zašivene, ali je pas i dalje pod velikim stresom, na svaki šum se trza, a njena vlasnica pije antibiotike i posle stravičnog šoka veoma je uznemirena.

– To je velika trauma za sve nas. Grizli su nas, vukli na dole, kidali. Ali najmanji problem su ti psi. Problem je njihov vlasnik, čovek koji nije imao nikakav autoritet nad njima i koji je pobegao kada je video šta se dešava. Uplašio se svojih pasa. Ostavio ih je, a da nije znao šta će nama da urade. Umesto mog psa moglo je biti dete na tom mestu. Ne mogu da se pomirim sa činjenicom da je tako postupio – dodaje Izabela V.

Policija ispituje slučaj

Izabela V. prijavila je napad policiji iste noći, a sutradan je otišla u stanicu da da izjavu. Kako saznajemo, policija radi na slučaju. Prema nezvaničnim informacijama, zbog ovog napada ispitivani su i veterinari u gradu, ali psi koji su napali Subotičane najverovatniji nisu čipovani. Po opisu događaja koji je Izabela V. dala, automobila i svemu što su očevici ispričali, kako saznajemo, istraga ide u dobrom pravcu i policija bi ubrzo mogla da identifikuje vlasnika.

 

BLIC

 KOMENTARI

 1. Pravdoljub kaže:

  Ajmo samozvani ljubitelji pasa i zaštitari istih koji šurujete sa veterinarima-javite se. Ovo nije jedinstven slučaj u okolini Novog Kneževca u nekom selu ima azil. Meštani kažu da u taj azil ulazi čovek jednom dnevno, nahrani pse i ode, vlasnici ili ko već toga azila su negde u inostranstvu. dozvolu za izgradnju toga kako se zna mučilišta je navodno izdao neki veterinar koji je u tom okrugu na vlasti. kako god bilo, pasa ima na sve strane azila koji mlate pare na ime životinja još više. Pse bih poverio nezaposlenim licima i socijalnim slučajevima da vode računa o njima.

 2. Tamo neko kaže:

  Bog vidi sve, pravda je spora ali dostizna.

 3. Bogomoljac kaže:

  Bog sve vidi, ali Bog nije tuzibaba.

 4. Đole75 kaže:

  Sramota se zvati vlasnikom pasa naučenih da kidišu na ljude.Takođe pobeći i ostaviti ljude zverima.
  Debela robija,debelo po džepu!!!

 5. Tamo neko kaže:

  Čemu se nadati kada lazete, opanjkavate, iznosite neistine? Sve se vraca u zivotu…. Bog je jedan pusti vas da ispravite svoje greske i sami uvidite da ste pogresili… ali ako ste i dalje zli osioni i bezobrazni eto…sta reci?

 6. ffilozoff kaže:

  Pa malo je auta, sa 4 reflektora,lako ce to policija pronaci…to je pokusaj ubistva,a po novim zakonima kazna nije mala?

 7. Tokio11 kaže:

  Celo i ona njegova beata su njuskice prevaranti gde ste sada da pomognete zeni gde nema vas bitno da znate da prosipate pamet po internetu i da uzimate pare od donacija

 8. punisher kaže:

  Bice da nije ovako bilo…. Izabela vreme je da kazes istinu. Ko je poceo da se dere na kerove, da vristi i da napada?

 9. Tokio11 kaže:

  I nisam znao da se od azila kupuju golf sedmice i otvaraju butici po gradu kao gospodjice iz su njuskica

 10. stormwatch kaže:

  Oho….ovo je u stvari bio pokusaj ubistva kolilo citam, ali ovde se neki javljaju da prozivaju napadute?? Wooooow….sreca vasha sto ste tako mudasti u Subotici gde je narod decenijama plashen i potlachen, jer na zapadu bi se brzo naslo leka za takve ‘mudonje’.

 11. Djoka kaže:

  Doticna gospodja je ozvaniceni volonter udruzenja i treclo bi da zna sa zivotinjama.

 12. Djoka kaže:

  Tokio 11 nije golf 7 nego pasat 7 ,nezaposleni ljudi,samo im donirajte

 13. Zmajce kaže:

  @Tokio11
  buranijo sa lokalnim vrednostima jel boli?

 14. Mister No kaže:

  @ stormwatch
  Nemoj tako brate,to su inteligentni psi i osete kad ih neko ne voli. Verovatno su ih napadnuti popreko gledali,a to jako ne vole.:)

 15. Tokio11 kaže:

  @zmajce
  Ne sto bi bolelo kad ste svi foliranti da nema interes ne bi radili izglabana kosko i kurta i murta…….. Zmajcee

 16. Prozivkas kaže:

  Mala ispravka Celo vozi pasata a devojka golfa sedmicu.Da li je od donacija ili valjaju nesto drugo ne zalazim.Komentar mi je izbrisan malo pre pa moram da biram reci.U svakom slucaju unosan im je biznis.

 17. Tokio11 kaže:

  @prozivkas dobro si rekao svaka cast svaka ti je na mestu

 18. Subotičanin kaže:

  Mislim da su psi carinski,i da su učeni na opijate.Sa obzirom koliko ih dotična optećena osoba i registrovani narkoman,tada imala u sebi!

OSTAVITE KOMENTAR