Izdavanje stanova raste zbog industrijske zone

Prema rečima nadležnih u agencijama za nekretnine postoji velika potražnja za stanovima koji se izdaju. Prosečna cena iznajmljivanja garsonjere u novogradnji se kreće u opsegu od 120-130 evra na mesečnom nivou dok je cena iznamljivanja stana od 40kwm 150-200evra. Za život u stanovima veće kvadrature neophodno je izdojiti poveću sumu novca, a i pored toga potražnja za stanovima je izuzetno velika.

Panorama-Subotica-11

Naš sugrađanin, Siniša Kopunović, je u potrazi za stanom koji bi u isto vreme odgovarao njegovim potrebama kao i budžetu koji je planirao da izdvoji za zakup stana. Otkriva nam da je ponuda velika, međutim, odnos cena i standard nisu ujednačeni.

Razlog velike potražnje za stanovima se ogleda u činjenici da mnogi zaposleni u industrijskoj zoni Mali Bajmok traže stan za život u Subotici kao i u tome da se građani sve teže odlučuju da zatraže stambeni kredit. U toku leta nekretnine intenzivno traže i studenti koji planiraju da u gradu upišu fakultet. Cene nekretnina za iznajmljivanje varira od vrste nekretnine, kvadrature i dela grada.

Iz agencija za nekretnine napominju da je potražnja za stanovima izuzetno velika, a da su najtraženije lokacije centar grada, Radijalac i Prozivka zbog bolje infrastrukture i dostupnosti raznih sadržaja. Cene stanova u starogradnji su neznatno niže u odnosu na cene u novogradnji.

 

RTV Yu ecoKOMENTARI

  1. su kaže:

    pola ljudi sto rade su iz conoplje,sente,ridjice,sombora,feketic,lovcenac,vrbas itd.
    oni dobijaju putne troskove i do 25.ooo din
    zar se ne isplati uzeti stan
    samo nova akcija prijavljivanja stanara i samim tim mesta boravka moze malo da uvede red

OSTAVITE KOMENTAR