Izdavanje u zakup poslovnih prostora na Paliću

Poslovni prostori na Paliću, koji su u vlasništvu Grada, a čiji je staratelj d.o.o. Park Palić izdaju se u zakup putem javnog nadmetanja na period od 5 godina. Radi se o prostoru nekadašnjeg Del Laga na Muškom štrandu, Deligates na obali na Muškom štrandu, vili Bogojvar na obali Lajoša Vermeša, prostorima bivšeg hotela Sport, bivšeg restorana Fontana i Eko centru sa vilom Vermeš.

 .

Del Lago je poslovni prostor na Muškom štrandu površine 102 kvm. Početna cena iznosi 20.000 dinara.

 .

Delikates je objekat koji se nalazi na obali jezera, na ulazu u Muški štrand, i sastoji se od manjeg zatvorenog dela i tri terase. Površina objekta je 72 kvm a početna cena iznosi 20.000 dinara.


Bogojvar, u prevodu Sovina kula, izgrađena je 1892. godine u okviru sportskog kompleksa Lajoša Vermeša, istaknutog sportiste i osnivača Palićke olimpijade 1880. godine. Vila je izgrađena u tada pomodnom švajcarskom stilu, sa obilatom upotrebom drveta i crepovima od čuvene Žolnai keramike. Ima površinu od 143 kvm a početna cena je 40.000 dinara.

 

Hotel Sport se nalazi na Vikend naselju a odlučeno je da se za ovaj prostor, površine 745 kvm, ne plaća zakupnina ali je zakupac dužan da o svom trošku u roku od godinu dana objekat dovede u funkcionalno i upotrebno stanje. Početna cena za sticanje statusa zakupca je 10.000 dinara.

 .

Restoran Fontana se takođe nalazi na Vikend naselju, u blizini peščane plaže i Muškog štranda. Kao i kod hotela Sport odlučeno je da se za ovaj prostor, površine 360 kvm, ne plaća zakupnina ali je zakupac dužan da o svom trošku u roku od godinu dana objekat dovede u funkcionalno i upotrebno stanje. Početna cena za sticanje statusa zakupca takođe iznosi 10.000 dinara.

. 

Eko centar je objekat namenjen kongresnom turizmu i ugostiteljstvu. Poseduje amfiteatar sa 120 mesta za sedenje, predavačkim stolom i govornicom sa mikrofonima i projektorom. Površina je oko 1.000 kvm a početna cena iznosi 75.000 dinara. Zajedno u zakup sa ovim objektom ide i vila Vermeš koja je u fazi izgradnje a zakupac je obavezan da je privede nameni u roku od 2 godine.

Prijave se podnose u pismenom obliku putem Službe za opštu upravu i zajedničke poslove, u Uslužnom centru Gradske uprave Subotica, stara Gradska kuća, prizemlje, šalter br. 1 i 2, zaključno sa 26.3.2012. godine.KOMENTARI

 1. nsabi kaže:

  Ko će uzeti Delikates kada je u vodi na 30 metara od njega nato projektil zaboden u dno jezera?

 2. Ivica kaže:

  Da li su ovo cene zakupnina na mesečnom, godišnjem nivou, ili možda za svih 5 godina?

  Ako je za 5 godina, onda sve pohvale, pošto u ovakvom stanju objekata, sa ovakvim kvalitetom vode, i ovako dobrom posetom od strane turista i stanovništva, jedino je moguće dati ovo za dž pa da neko uloži koju paru i pokuša da ih oživi…

  I pored ovakvih simboličnih cena, verovatno ni pola neće dobiti svog zakupca 😐  …za Sport i Fontanu se verovatno niko neće ni našaliti da pita, pošto je taj deo potpuno mrtav i tamo više niko ne odlazi….da se barem tereni dovedu u red, pa da mogu klinci tu da se okupljaju…

 3. adkersu kaže:

  Nije Bogojvar nego Bagojvar (mađarski Bagolyvár).

 4. djomla kaže:

  Mora da postoji samo jedan cilj: oživljavanje poslovne klime na Paliću.

  Pored Velike terase, Ženskog štranda, Letnje pozorince i Zoo vrta, u tekstu navedeni objekti su ključni u stvaranju pozitivne poslovne klime.

  E sad postavlja se pitanje da li se isplati investirati u vilu Vermeš za 3 godine korišćenja. Ona je u korovu godinama i zahvat zahteva ozbiljna sredstva. Skepričan sam da će se uloženo i vratiti u periodu zakupa.

  Valjda će biti nešto od toga…

 5. Marko kaže:

  Bilo je reci da ce se taj Bagojvar renovirati ove godine. Veovatno onda zakup za sledecu sezonu. Ma ko zna…

 6. igor kaže:

  nsabi:

  Ko će uzeti Delikates kada je u vodi na 30 metara od njega nato projektil zaboden u dno jezera?

  MA NEMA TAMO NIŠTA. TO JE SAMO IZMIŠLJOTINA. NIJE NI 1999 POSTOJALA!!!!!!

 7. Ivan kaže:

  Ozivet cemo Sport i Fontanu i desavat ce se opet tamo nesto a uredit cemo malo i teren i okolinu-obecavam.

 8. Neko kaže:

  Zakupcima daju rok od godinu dana da dovedu objekte u funkcionalno stanje a grad nije mogao ni za 20….smesno!

 9. Damir kaže:

  Ovo je stvarno smešno sa strane grada….

  Realno bi trebalo da grad ove objekte da za džabe i još da da barem po 3000 evra kao nepovratnu pomoć da se sve to dovede u red a ne još da traži 10 000 dinara pa ljudi smešno.

  Ko to iznajmi alal mu vera sigurna propast i bankrot

OSTAVITE KOMENTAR