Izdavao overene diplome za po 100 evra

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu protiv odgovornog lica Narodnog univerziteta „Mali Iđoš“ u Lovćencu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična dela zloupotreba službenog položaja, pronevera i više krivičnih dela neosnovano dobijanje i korišćenje kredita i druge pogodnosti.

Sumnja se da je on u dužem vremenskom periodu neosnovano izdavao overene diplome pojedincima o stručnoj osposobljenosti za razna zanimanja, naplaćujući za to 100 evra po diplomi.

Takođe, sumnja se da je neosnovano prisvojio laptop, koji je vlasništvo Narodnog univerziteta, kao i da je suprotno nameni koristio subvencije odobrene za potrebe institucije, čime je sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist višu od 550.000 dinara, za koliko je oštetio budžetu Republike Srbije.

 

(Kurir.rs/N.H./)KOMENTARI

 1. avet kaže:

  Aha, sad mi je jasno odkuda toliko nesrazmerno puno „stručnjaka“ iz Lovćenca.
  Sve stručnjak do stručnjaka, a nijednog fizičkog radnika među njima.

 2. Croat kaže:

  Ako moze legalno cipelic za direktora higjenskog sa isto tako placenom diplomom iz Laktasa sto ovaj nebi izdavao diplome. Il ga to konkurencija sa megatrenda prijavila? Kvari im posao?

 3. ognjen kaže:

  Hapsite ove za po 100 eura,a one za po par stotina hiljada i više ne smete ni spomenuti.

 4. Posmatrač kaže:

  Ma to ovi naši političari pokupovali diplome. To je najgluplji soj ljudi. Tako da ništa ne čudi.

 5. Pravdoljub kaže:

  O čojstva i junaštva..Do Lima dalje ka severu sve nestade..

 6. Killler Whale SAD kaže:

  Šta očekujete od Crnogoraca?Podvili su rep pred novim gazdama pa se odrekli srpstva, čojstva i junaštva a o poštenju nećemo trošiti reči.Ko je sa njima radio zna o čemu se radi.Država Srbija još krvari od njihovih stručnjaka!

 7. XXX kaže:

  SNS fakultet.

 8. Matija Mala Bosna kaže:

  Šta očekujete od primitivnih i pohlepnih moralnih kreatura iz ekološke države!

 9. Megille kaže:

  Radi Crnogorskoj jolajnosti Jugoslaviji i Titu još uvek ‘krvari’ jugoslavija i sadašnje republike zbog njihovih ‘stručnjaka’.Ovaj naš Dr. koji betonira cipele neistomišljenima samo nastavlja agoniju…a gde je diplomirao koga to još zanima ?

 10. KV i VKV Hohstapleri kaže:

  To lice sa narodnog univerziteta nije nista krivo. Covek je video da ima zarade i iskoristio priliku. Niko se ne radja kao kriminalac. Kriminalac se postaje ako mu se pruzi odgovarajuca prilika. Ko je njemu dao priliku, kako i zasto ? Da li ce i taj biti uhapsen? Na kraju krajeva da nije bilo kupaca za lazne diplome, on ih nebi ni prodavao. Kako stoji stvar sa onima koji kupuju lazne diplome, sa njima se zaposljavaju, obavljaju razne poslove, i gde je njima cast i postenje? Zamislite da vam uvodi u kucu gas ili elektricne instalacije covek koji ne zna ni kako se drzi srafciger u ruci, ili neko sa laznom kvalifikacijom da vam popravlja auto i steluje kocnice.

 11. tarabetina kaže:

  pu kud se pre nisam raspitao u Lovcenac …..
  a taman skrpio stoju e….

 12. easy58 kaže:

  Da se retro preispitaju sve ovako stečene diplome bili bismo najnepismenija nacija ti kvazi stručnjaci većinom ne bi bili adekvatni ni za kakve poslove gde je potrebno barem poznavanje osnovnih matematickih zadataka, lično se uverio da čovek čeka penziju a nesposoban da izačuna kvadraturu stana a zadnje zaposlenje bilo DIREKTOR……….

OSTAVITE KOMENTAR