Izgradnja „butik pijace“ na Majšanskom putu

Na mestu pijaca u „Željezničkom naselju“ kod škole „Majšanski put“ biće izgrađena nova, dobro opremljena, mini, „butik“ pijaca sa 10 tezgi. Komisija za planove saglasna, radi se glavni projekat.

Meštani „Željezničkog naselja“ i „Makove sedmice“, subotičkih naselja u kojima živi i radi skoro desetak hiljada ljudi, dobiće ove godine novu, minijaturnu pijacu na lokaciji na kojoj se već odavno ustalila, samonikla i improvizovana pijaca sa nekoliko tezgi bez uslova za bezbedno trgovanje hranom.
Urbanistički projekat  za gradnju pijace u trouglu ulica Majšanski put i Koste Trifkovića i samoposluge „Trgopromet“ je prošao javnu raspravu, a Komisija za planove je dala saglasnost za gradnju.
Na parceli površine oko 1660 kvadrata, pijaca će biti instalirana na 625 kvadratnih mera, a projekat predviđa da oko 200 kvadrata bude pod nadstrešnicom, a biće obezbeđena infrastrukturnim instalacijama jer su dostupni elektro-energetski vodovi, kanalizacija, vodovod kao i telefonija.

foto:rtv pannon

Planirano je da pijaca ima 8 tezgi za klasičnu pijačnu ponudu i dve tezge-rashladne vitrine za osetljivu i lako kvarljivu robu.
Investitor je JKP“Subotičke pijace“ koje će prema usvojenom planu ove godine utrošiti 3,5 miliona, a iduće godine još 500.000 dinara.
Pijaca neće biti ograđena, projekat predviđa dovoljno parking prostora i jednostavan pristup kupcima i prodavcima za manipulaciju i istovar.
Predstoji izrada glavnog projekta, a gradnja bi prema idealnim uslovima da bude završena ovoga leta.

 

RTV PannonKOMENTARI

 1. ice kaže:

  Mogli bi nesto da urade i sa teslinom pijacom, makar parking mesta da rese, posto je tamo uvek haos…

 2. Tezgaros kaže:

  Odlicna ideja. Sam naziv „Butik-pijaca“ je odlican, vrlo inovativan i nesvakidasnji. Daje celom tom kraju nesto savremeno i originalno. odmah se moze reci- svetsko a nase. Posebno se mora istaci dobro promisljeno i detaljno planiranje trgovackog prostora, i samim time i enormno podizanje zivotnog kvaliteta stanovnika celog tog kraja. Cak 8+2 prodajnih tezgi od kojih ce neke stvarno i neverovatno, imati i pravu pravcatu natrstresnicu, Sve to za jedan deo grada u kome zivi oko 10000 ljudi, koji ce moci lepo komforno bez zurbe i guzve da kupuju namirnice, jer je planer predvideo svega 1000 potecijalnih musterija na jednu prodajnu tezgu, sto stanovnistvu tog kraja omogucuje vrlo veliki komoditet pri kupovini.

 3. avet kaže:

  Nadam se da će moći tamo u tom butik centru da se vrši plaćanje zlatnom Diners karticom, jer ja gotovinu uopšte ne nosim sa sobom da me ne bi neko opljačkao na ulici.

 4. klavir štimer kaže:

  @avet,
  upravo se priprema osnivanje javnog preduzeća „Batler“ koje će opsluživati isključivo klijente sa zlatnim i drugim plemenitim platnim karticama. Imaće specijalni „Home Delivery Service“ za tu klijentelu, donosiće namirnice i kompletan bakaluk na kućni prag ( na sporedni ulaz ). Plaćanje elektronski, beskontakno da bi se izbegli svi rizici. Ipak, ako neko sa tom zlatnom, platinastom ili dijamntnom platnom karticom odluči da se umeša u tu gungulu prostog pijačnog sveta koji crni luk, krompir, kupus i zelje plaća smrdljivim i primitivnim kešom, trebalo bi, opreza radi, da skine štipaljku sa nogavice, a u slučaju da takvim kupcima, na putu do pijace spadne lanac sa bicikle, poželjno je da ponesu i rukavice da sakriju tragove kolomasti i drugih maziva. I, neka dođu slobodno na „butik pijacu“, tamo radi pošten svet koji neće nikome da otme ništa. Čak, kad dođu sa tom zlatnom
  karticom, pijačari će se sažaliti, daće i na recku, i reći že im, ma nije sramota ako nemaš. Samo nemoj da kradeš! Donesi kad budeš imao. Uzgred, “ Butik pijaca“ je mesto za trgovanje sa ljudima iz kraja, prodavac zna savkog kupca, familiju. zna kako mu se zove kuče, kad mu je cvetala kruška pred kućom, sećaju se i kad su pre tries godina bili na moru ,preko fabričkog sindikata, ko je u mesnoj zajednici dobio tortu na lutriji. Zlatna i najzlatnija kartica je na takvoj pijaci strano telo. Na takvim mestima, ako hoćete da izbegnete prezir i gađenje, ne pominjite ništa zlatno, jer znaće odmah da to ovde niste mogli poštenjem da steknete. To je mesto gde se okuplja svet koji eventualno koristi kreditne kartice i strepi od svakog telefonskog poziva jer njih još jedino, nekoliko puta javljaju uterivači dugova koje je banka napujdala kao goniče na nepokrivene minuse. Dobrodošli na „butik pijacu“, carstvo običnog sveta, gde može sve, i na veresiju, i na poklon, može i fruštuk sa kartonske kutije – vruć somun i taze čvarci, i ladno pivo za komšiju, ali zlatne kartice nekako ne idu uz crni luk i presnu hurku .

 5. t&t kaže:

  a šta će to značiti za biznis d. b. i žene mu b, koji drže ovde tezgu, dva lokala i magacin, sve sa mađarskom švercovanom robom?

 6. Atila kaže:

  Potpuno si u pravu t&t ,ovamo mlatimo praznu slamu nagradnim igrama ‘uzmite račun’ . Te Davanjem broja tel da se jave kupci ko nije dobio fiskalni itd.itd a pomenuti bračni par drži godinama unazad prodavnicu madjarske švercovane robe u tržnom centru i niko ih ne dira a već i ‘vrapci na grani ‘ to znaju…ps-pored njih nekad bila registrovana radnja mešovite robe koja je imala fiskalnu.zaposlene radnike i redovno državi izmirivala poreske obaveze i naravno propala tj zatvorila.kome taj vlasnik da se žali ? Trebao je državu da tuzi i inspekcijske sluzbe zbog mita pomenutog bračn para d & b. OVO JE NAZALOST SRBIJA

 7. ludak kaže:

  znaci tezge ce imati i telefoniju….jujujujuju
  Opasno napredujemo u bolju buducnost

OSTAVITE KOMENTAR