Izložba dečijih radova „Od slavine do jezera“

Povodom Svetskog dana vode 22.marta u maloj školi „Sonja Marinković“ otvorena je  izložba radova „Od slavine do jezera“. U prvoj fazi projekta učenici od prvog do četvrtog razreda  četvrtih razreda OŠ “Sonja Marinković” upoznali su se sa problemima i karakteristikama jezera Palić i Ludoš, a u drugoj kroz likovne radionice deca su crtala kako vide Palić.

svetski-dan-voda-1_660x330

„Od delova  njihovih radova izrađena je i brošura-strip.Verujemo da će izložbom svojih radova deca pronaći put da utiču na građane Subotice, sa ciljem da podignu nivo svesti o značaju okruženja u kojem žive, a posebno o tome šta svaki pojedinačni građanin Subotice može da uradi kako bi se sprečilo zagađenje Palićkog i Ludaškog jezera,“ navode organizatori.

Radionice su održane za oko 400 đaka. Period realizacije projekta je 01.9.2015. do 01.4.2016. godine. Projekat realizuje udruženje „Cosmo“ i podržan je od strane lokalne samouprave, odnosno  Sekretarijata za poljoprivredu i zaštitu životne sredine, Odsek za zaštitu životne sredine i održivi razvoj.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR