Izuzetni rezultati mladih jedriličara JK Palić

Prošlog vikenda, dana 13 i 14. aprila je održana tradicionalna 17. po redu Uskršnja regata za klasu OPTIMIST u Novom sadu, u organizaciji Jedriličarskog Kluba Vojvodina.


Tokom regate je održano četiri trka, a učesnici Jedriličarskog Kluba Palić su ostvarili izuzetne rezultate, i to:

  • Aleksa Sretenović – 1 mesto u ukupnom plasmanu
  • Nenad Zakić –  2 mesto u ukupnom plasmanu
  • Luka Sretenović – 4mesto u ukupnom plasmanu
  • Sven Skenderović – 6mesto u ukupnom plasmanu

 

Dok su u kategoriji do 12 godina osvojili :

  • Nenad Zakić – 1 mesto
  • Luka Sretenović – 2 mesto
  • Sven Skenderović – 3 mesto

Trener mlade ekipe JK Palić je Zakić Dejan.

Najava događaja Jedriličarskog Kluba Palić za predstojeći period:

Dana 20 i 21. aprila, na Paliću će se odžati tradicionalni FINN Match race Cup – memorijal Skala Vesna. U pitanju je regata za klasu FINN, a koja se organizuje prema međunarodnim pravililma „Mach race“-a. Sponzori regate su„Skala Garden“ Subotica i „Apartmani PIA“ Subotica.

U periodu od 26 do 28 aprila, u organizaciji Jedriličarskog Kluba „Palić“ će se održati prva regata, koja se bodujeu nizu regata za Državno prvenstvo Srbije. Regata je otvorenog tipa, te se očekuju takmičari i iz inostranstva. Na ovoj regati će učestvovati oko 80 takmičarta, a regata se organizuje za sve klase koje se voze u sklopu Državnog Prvenstva Srbije (Optimist, FINN, laser 4,7, Laser Radial, Laser Standard).

U periodu od 3 do 5. maja, takođe na Paliću će se održati 13. Otvoreni kup Jugoistočne Evrope za klasu optimist (SEEOOC – South East Europe Open Optimist Cup), koja je najveća jedriličarska regata u Srbiji za decu do 15.godina, a koja je tokom prethodnih 12 godina okupila najmlađe jedriličare sa tri kontinenta: iz Evrope, Azije i Afrike.

Navedena Regata je godine uvrštena u kalendar Međunarodne Asocijacije za klasu Optimist i u kalendar Međunarodne Jedriličarske Asocijacije.Ozbiljnost ovog takmičenja dokazana je i činjenicom da su mnogi od tih takmičara postali osvajači  evropskih i svetskih priznanja u jedrenju, a suđenje je povereno međunarodnom sudijskom odboru među kojima je bilo i onih koji su sudili na olimpijskim igrama.

Glavni finansijeri SEEOOC regate su Ministarstvo sporta i omladine i Pokrajinski sekratrijat za sport i omladinu, a suorganizatori regate su Jedriličarski Savez Srbije i Jedriličarski Savez Vojvodine.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR