Kako brže do evropskog tržišta?

U Subotici je održan X Kongres u organizaciji „Euroforum biznis klub Beograd“. Cilj je da se mala i srednja preduzeća umreže i povežu sa evropskim preduzećima i tržištem, kako bi što bolje plasirali svoje proizvode.

umrezavanje
Dr Nenad Ivanišević, državni sekretar u Ministarstvu za rad je istakao da je ideja Foruma da se pokaže da su država i privreda partneri na istom zadatku.

„Za mene lično nema većeg patriotizma od otvaranja novih radnih mesta.Ja sam došao danas da slušam ove ljude i da mi kažu kako možemo da im pomognemo i budemo bolji partneri. Naša ideja jeste da napravimo jedan partnerski odnos sa malim i velikim preduzećima. U stvari, nema ni malih ni velikih preduzeća , jer preduzeće koje zapošljava jednog zaposlenog to je veliko preduzeće jer to rešena jedna porodica i uradićemo sve da bude što više zaposlenih“, objasnio je dr Nenad Ivanišević državni sekretar.

Ideja sektora za međunarodnu saradnju pri resornim ministarstvu i Eurobiznis kluba jeste da budu jedan most da preko ambasada i međunarodnih organizacija imaju mogućnost da srpska privreda bude što bolje predstavljena u svetu.

„Klub ima 200 članova i okuplja predstavnike malih i srednjih preduzeća. U njemu su i hotel Metropol iz Beograda i Galerija iz Subotice.Svaka firma zapošljava od 5 do 3,500 ljudi. Cilj našeg kluba je da iskoristimo kontakte koje imamo u Evropi sa ambasadorima za boljitak privrede u Srbiji i da u saradnji sa resornim ministarstvom im pomognemo“, objasnio je Igor karadarević, predsednik Eurobiznis kluba Beograd.

Skupu su prisustvovali preduzetnici iz cele Srbije, Italije, Slovenije i Austrije.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR