Kamiondžije na dva sata blokirale četiri granična prelaza

Drumski prevoznici blokirali su danas na dva sata teretne terminale na četiri granična prelaza nezadovoljni cenama goriva i vremenom zadržavanja na granicama. Na Kelebiji se protest nije odrazio na putnički i autobuski saobraćaj, dok kamiondžije svakako na prelaz čekaju satima.

Ovo nije slika protesta. Ovo je jedan od razloga protesta drumskih prevoznika. Kažu da zbog višečasovnih carinskih procedura mesečno gube između 300 i 400 evra zarade.

„Međuzona je konstantno puna. Znači, Mađari ne puštaju. Evo, svako pomeranje i mi pomeramo kamion. Ali ja njega pomeram od jutros u deset do osam, ne samo ja nego svi mi koji stojimo ovde“, ističe jedan od vozača u međunarodnom transportu Branko Bozeta.

RTV (Slobodan Gabrić)

Još jedan od razloga za protest jesu i visoke cene goriva zbog kojih tvrde da su izloženi nelojalnoj konkurenciji iz regiona, zbog čega zahtevaju povrat akcize.

„Naša država, ako mi ispadnemo iz tih poslova, po svakom kamionu gubi u budžetu petsto evra akcize. A mi ne tražimo da se vrati svih petsto evra, znači deo da se vrati, što je normalno, da funkcioniše država, ali da i mi možemo da funkcionišemo“, smatra član Upravnog odbora Poslovnog udruženja „Međunarodni transport“ Slobodan Modić.

O ovim i drugim razlozima protesta predstavnici međunarodnih prevoznika razgovaraće sa predstavnicima Ministarstva finansija.

 

RTVKOMENTARI

 1. Odaje... kaže:

  Zanimljiv performans službenika DE-HR angenture. Žele da probude želju za brisanjem granica u Vama, što će biti finalni stadijum uspostavljanja „Nove Austrougarske“. Prozreo sam ih, znam tačno šta su radili u ta dva sata, dezavuisali i nipodaštavali me krađom mog nicka. Odaje ih bolesni mentalni sklop koji samo kamiondžije poseduju (čast izuzecima). Pa koji se još častan i pristojan čovek vozi sa izbledelom slikom gole ženkse okačenom u moto-kabini? Jedino kamiondžija. Naravno, sada će maršal, veliki prijatelj germanske žene najvišeg ranga, izaći im u susret i ispasti spasitelj, a vi ćete se, o nesvesni palančari, zadovoljiti mrvicama kao i obično. Uzgred, još jutros sam napisao ovaj komentar ali sam čekao vest da se pojavi.

 2. Dragan kaže:

  Na kakvim si ti drogama prijatelju.

 3. Rade kaže:

  Cuj blokirali, blokirana je vec 2 meseca

 4. Da pitam... kaže:

  Ovaj ODAJE -podseća me na stormvača..

 5. JaPaja kaže:

  @Da pitam…
  Dobro jutro

 6. mima kaže:

  Progonite Realnog zato što piše istinu. Menja nikove i uvek je ispred vas, vama preostaje da piskarate pod nikovima koje je on napustio. Jadni ste i bedni.

 7. Lotto kaže:

  @mima

  Realni ajde ne k….

 8. mima kaže:

  @Lotto

  Je*e te istina!? Ako, i treba.

OSTAVITE KOMENTAR