Kažnjen jer se buni zbog smrada

Osnovni sud u Subotici kaznio je Dragana Pečuricu sa 30.000 dinara zbog organizovanja protesta zbog neprijatnih mirisa u Bačkoj Topoli.

protest
Sud ga je kaznio i zbog narušavanja poslovnog ugleda privatne firme AIK u čijem sklopu se nalazi kafilerija Žibel.
Pečurica je prošle godine pokrenuo peticiju, koju je do sada podržalo oko 2.000 građana koji podržavaju njegove zahteve. On je dodao da se žalio na presudu.

„Moja borba se odnosi samo na smrad i ništa drugo, a oni hoće da me unište potpuno: materijalno, duhovno, moralno, a kad mene unište onda će dobiti krila pa se niko više neće buniti u Bačkoj Topoli protiv smrada“, rekao je Pečurica za agenciju Beta.

Dodao je da će, bez obzira na presudu, nastaviti da organizuje proteste u Bačkoj Topoli, na kojima mu se obično pridruži nekoliko desetina građana.

Pečurica je ranije podneo više krivičnih prijava protiv inspektora za zaštitu životne sredine u Bačkoj Topoli i firme AIK Bačka Topola.

Republički Zaštitnik građana pokrenuo je postupke protiv Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine i lokalne samouprave Bačka Topola.

Protestna okupljanja zbog zagađenja vazduha, vode za piće, zemljišta i reke Krivaje u opštinama Bačka Topola i Mali Iđoš već nekoliko godina organizuje grupa građana na čelu sa Draganom Pečuricom.

 

BetaKOMENTARI

 1. trolko kaže:

  ko se vozio od topole prema malom iđošu, to je ona deonica posle kasarne, kada se zapitate, da li se ovde spaljivaju mrtvi ili štalije?

 2. Nenad kaže:

  Kako mozhe da se finansiski podrzhi ovaj protest? Napravite grupu na fejsu da se okupimo.

 3. nostalgija kaže:

  i ja sam bio u bt pitao sam sta je ovaj uzasan smrad

 4. Idi begaj kaže:

  Sudije u Bačkoj Topoli su za disciplinski postupak, mnogo toga tamo ne štima. Pitanje je samo vremena kada će sve to izaći na videlo. Mnogo ljudi se žali na njihove presude i sumnjaju na korupciju. A priča se da im ni policija nije bolja.

 5. stormwatch kaže:

  Zatvorite redom sve preostale fabrike, to uopste nece biti tesko posto je Slobica pojebo 90% srpske industrije svakako, i onda budite sretni sto se vise nista ne proizvodi.

 6. ledenjak kaže:

  Ovo postaje sve gore i gore Kako je krenulo još malo pa će nam uvesti policijski čas.

 7. Vesko kaže:

  Kako je u ovom slucaju sudstvo efikasno, dok krivicne prijave protiv veliki pljacki godima leze u fijokama.

 8. horvat kaže:

  sta se pravi pametan. umesto da cuti i trpi on naso da se zali…

 9. TT kaže:

  A sta cemo sa stocnim grobljem pored Subotickog precistaca

 10. Anonimni kaže:

  svako ima svoju ZORKU, bili je bolje kad je duvalo sa juga PIONIR, KARAMELA
  a kada je KAFELERIJA sa istoka tada je bilo veselo na Prozivci, to je to

 11. Revizor kaže:

  @Stormwatch: Jbt Slobica! Samo kad ti Đinđić i njegova kalaštura nisu pojebali srpsku privredu! Otkači se već jednom od 90-ih i petooktobarskih magli, ovo što kenjaš već prelazi u psihopatologiju!

 12. srbenda iz b.topole kaže:

  …hm..hm.hm.. Sta reci na sve ovo… Redovan sam ucesnik protesta na trgu u Topoli..Od pocetnih nekoliko stotina ostalo nas je .. mozda 15..20 iz Topole i nesto malo iz idosa .. i to je to to!! Na zalost jedini nacin .. ( u to sam sve uvereniji ) da se primene, ratni zakoni protiv onih koji su se obogatili kao ratni profiteri …. konfiskacija svega sto su oplljackali i naravno javni sud.. MISLITE MOZDA DA SAM PRETERAO???..Kako drukcije sa olosom koji truju narod .Pecurica ima samopostovanja kao covek.. a ostali ???.. Postali dupelizci i poltroni lopovima, sa kojima svakodnevno piju kafu u kvazi gradskoj kafani..NA LJUTU RANU LJUTA TRAVA…..NEMA NAM DRUGE!!!

OSTAVITE KOMENTAR