Koliko košta ugradnja individualnog vodomera u zgradi?

U teoriji moguće, ali u praksi komplikovano, skupo i zahteva mnoštvo „papirologije“, ovako bi se u najkraćem mogla objasniti procedura ugradnje individualnog vodomera za stanove u zgradama. Istraživanje Kamatice  pokazalo je da čak i to zavisi od grada do grada.

Tako na primer, u Beogradu i Subotici ovo je moguće.

Potrošačima u Subotici potrebna je saglasnost svih komšija ukoliko žele individualni vodomer. To važi za stare zgrade, u kojima je broj onih stanova koji imaju svoje vodomere minimalan. Sa druge strane, u novoizgrađenim zgradama, koje snabdevaju vodom preko zajedničkog, glavnog, obavezna je ugradnja individualnog vodomera.

„Zahtev za ugradnju individualnog vodomera podnosi se kod nas i besplatno je. Zatim, mi imamo rok od 15 dana da odlučimo o podnetom zahtevu. Naravno, potrebno je priložiti i prateće dokumente, kao što su projekat unutrašnjih instalacija, pisana saglasnost stanara… Sve troškove oko održavanja, popravke i zakonske zamene individualnog vodomera snosi korisnik“, kažu u JKP „Vodovod i kanalizacija“ iz Subotice.

 

Izvor: KamaticaKOMENTARI

  1. Megille kaže:

    Zato mnogi koji imaju uslove za nekoliko stotina Eura buše bunare sa hidroforima da bi izbegli razne pljačkaške namete JP vodovod i kanalizacije…

OSTAVITE KOMENTAR