„Komšije“ prave najbolji ajvar u Subotici!

Ekipa „Komšije“ pobednik je finalnog takmičenja „Izađi mi na teglu“ u Subotici gde je među osamnaest ekipa, u oštroj konkurenciji odneo ubedljvu pobedu. Karavan je dobio četvrtog finalistu koji će se u velikom finalu na Zlatiboru boriti za titulu najboljeg ajvar majstora u Srbiji za 2016. godinu.

Pobednici Subotica

„Ovo je drugi put kako učestvujemo u takmičenju. Na jučerašnjem kvalifikacionom događaju uspeli smo da se plasiramo u finale koje se održalo danas na Gradskom trgu i pokazali da smo zaista zaslužili ovu pobedu. Dok smo mi preuzimali nagradu, u našoj kući se već slavilo, kažu  kao kad je Đoković osvojio prvu titulu! “ – kaže kapiten ekipe, Nandor Prikidanovič.

U izuzetno jakoj konkureciji drugo mesto osvojila je ekipa “Siromašni ribolovci”, dok je treće mesto pripalo ekipi “Kereši duo”.

„Subotica je izabrana kao jedan od gradova gde održavamo dva kruga takmičenja. Prvi se održao u sredu ispred Rode Mega gde su se prva tri recepta plasirala direktno u finale.  U konkurenciji sa još petnaest ekipa još jednom su odmerili snage i pokazali da su najbolji “ – kaže Ljiljana Vukotić, organizator manifestacije.

Pobednike je birao četvoročlani stručni žiri u sledećem sastavu: Ivanka Bašić Pavković, tehnolog u hemijsko tehnološkoj školi, Marta Aroksalaši, direktorica Dečijeg pozorišta, Kristijan Lajkač, kuvar i Đula Mešter, proslavljeni odbojkaš i počasni građanin Subotice.

Pobednici su osvojili mini elektrik štednjak iz linije MBS Milan Blagojević Smederevo, drugoplasirana ekipa osvojila je posuđe „Metalac“ Gornji Milanovac, dok je treća nagrada bila mali kućni aparat.

Karavan “Izađi mi na teglu” nastavlja svoju potragu za najboljim receptom za ajvar u Srbiji, a na putu do finala obići će preko 20 gradova.

Nadmetanje za najbolji ajvar u Srbiji se nastavlja!KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR