Koncert sastava Lira Vega večeras na Paliću

U bioskopu Abazija na Paliću, u okviru 23. Festivala evropskog filma, večeras u 23.30 časova koncert će održati kultni beogradski sastav Lira Vega. Ulaz je slobodan.

lira vega

Bend Lira Vega formiran je 1998. godine pod okriljem pozorišne trupe Pozorište šešira, čije su ime koristili na prvim nastupima. Kao Lira Vega sviraju i stvaraju od 2002. godine, a dve godine kasnije objavljuju za PGP RTS istoimeni debi album, veoma dobro prihvaćen od strane kritike i publike, kaže se u najavi.

Drugo izdanje „Sreća i ljubav“ izlazi 2009. godine za nezavisnu prodavnicu knjiga i izdavačku kuću Beopolis. Nakon nekoliko personalnih promena treći album „Duhovi“ snimaju kao duo Vladimir Đorđević i Zoja Borovčanin, koji je u bendu od osnivanja. Album je prošle godine objavila izdavačka kuća Lampshade Media.

Svih jedanaest pesama na albumu „Duhovi“ bazira se na elektronskoj matrici, uslovljenoj težnjom benda za, kako sami navode, „apsolutnom pokretljivošću i minimizovanjem neophodnih resursa“, uz naravno originalni Zojin vokal i prepoznatljiv stil gitariste Vladimira Đorđevića.

 

RTVKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR